Flavius şi poveştile Maramureşului

Poate numele Flavius Medan nu vă spune nimic. Dar îl cunoaşteţi sigur prin intermediul materialelor din Maramureş pe care le-a realizat.

Poveştile ne înconjoară. Sunt la fiecare pas, doar că de multe ori trecem pe lângă ele fără să le sesizăm potenţialul. Căci, pentru a vedea o poveste acolo unde alţii privesc în gol, trebuie să ai un fler anume. Şi nu în ultimul rând, pasiune pentru meseria ta.

Flavius nu e obişnuit să fie de partea cealaltă a camerei. Sau să fie în centrul atenţie. Nu este şi nu vrea să fie o vedetă, deşi poate ar trebui să fie. Preferă rolul de observator.

Este, dacă vreţi, povestitorul din vechile basme. Dar nu cuvintele sunt unealta lui. Ci. imaginile. Moroşanul nostru reuşeşte să cuprindă în imagini un întreg univers.

„Iubesc foarte mult satul Sârbi, unde am filmat. Îmi plac oamenii simpli de la ţară şi totul a venit de la sine. Am văzut toate etapele prin care trece lâna şi m-am gândit că aş putea să fac un documentar drăguţ„.

Aşa s-a născut şi Povestea Lânii. Un basm modern despre o meserie veche de când lumea. Documentarul a fost selectat la Festivalul Internaţional de Scurt Metraj de la Târgu Mureş.

Sursa:observator.tv

Foto:facebook.com/flavius.medan

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.