Florin Cristian Tataru – Unanimitate pentru mediul de afaceri

 Mediul de afaceri susţine economia naţională şi internaţională. Nu este întâmplător că inclusiv Uniunea Europeană formulează tot mai multe legi ce au scopul de a ajuta dezvoltarea mediului de afaceri şi de a încuraja întreprinzătorii mici şi mijlocii.

Sesiunea extraordinară de miercurea trecută, a reunit în plenul Camerei Deputaţilor şi a adus pe ordinea de zi o discuţie economică – necesitatea reducerii CAS la angajator cu 5 puncte procentuale. Proiectul de lege privind modificarea Codului Fiscal în ceea ce priveşte reducerea cotelor CAS a fost aprobat în unanimitate. Aşadar, începând cu veniturile aferente lunii octombrie se vor aplica noile valori ale CAS. Măsura apare ca un stimul pentru dezvoltarea mediului de afaceri românesc. Sunt convins că această reglementare va încuraja angajatorii ce vor face astfel economii semnificative. În acelaşi timp, cred că e important de menţionat faptul că noile reguli îi vor determina pe aceştia să creeze locuri de muncă, bucurându-se de o scădere a sarcinii fiscale. De asemenea, am încrederea că fenomenul muncii neformalizate se va diminua. Desigur, mulţi se vor întreba de pierderile de la buget cauzate de această schimbare, însă, pentru a compensa, Fiscul va intensifica controalele la persoanele fizice cu averi mari. Un alt avantaj ce decurge din reducerea CAS cu 5 puncte procentuale este acela că rata efectivă de taxare a muncii va scădea. Mediul de afaceri, în ansamblul său, va fi începând cu 1 octombrie avantajat şi susţinut din punct de vedere economic să se dezvolte. Prin noile locuri de muncă create datorită acestei măsuri, cred că vom reuşi să reducem inclusiv şi rata şomajului.

Aşa cum a declarat şi premierul Victor Ponta ” faptul că reuşim, alături de scutirea de impozit pentru profitul reinvestit să adoptăm şi reducerea CAS” arată că ne-am ţinut promisiunile, că încercăm cu toate mijloacele ce le avem la dispoziţie să nu vă dezamăgim şi să vă oferim o calitate a vieţii ridicată, demnă de un cetăţean european, mândru că e român.

Personal, am votat această măsură deoarece reprezintă un pas real  în echilibrarea nivelului contribuţiilor sociale al României cu cel al celorlalte ţări din regiune. Sunt sigur că şi angajatorii vor privi schimbarea în mod pozitiv întrucât nu aduce cu sine majorări de taxe şi impozite.

Florin Cristian Tataru – deputat

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.