Florin Tataru: „Corectitudinea politică – as-ul lui Victor Ponta în Campania prezidenţială”

Suntem la capătul a 2 ani de scrutine electorale, fiecare cu greutatea specifică momentului. Am avut alegerile locale din 2012, pe care trebuia să le câştigăm, și am făcut-o, pentru a da partidului coloana vertebrală pe care se sprijină orice organizație performantă, adică aleșii locali. Au fost apoi alegerile parlamentare din 2012, pe care trebuia să le câştigăm, și am făcut-o, pentru a avea majoritate parlamentară și a continua guvernarea. Alegerile europarlamentare din acest an au avut și ele importanţa lor, ca semnal dat în mediul internaţional, dar și ca test electoral după 2 ani de la preluarea guvernării. Dar parcă niciunul din aceste scrutine electorale nu este mai important decât cel din noiembrie, pentru Președinția României, și asta nu doar pentru prerogativele și rolul Președintelui în România, dar și pentru ceea ce ne-a demostrat istoria ultimilor 10 ani: dacă în această funcție ajunge un om care nu urmăreşte interesele României, care nu unește ci dezbină, care nesocotește legile, ţara nu poate merge înainte!

Am certitudinea că în competiția în care intrăm, noi avem totuși un avantaj enorm: suntem susținuți de reușitele ultimilor 2 ani. Nu mă refer doar la faptul că românii au consemnat sistematic la alegeri că își doresc un altfel de politică decât a regimului Băsescu, ci la proiectele realizate în tot acest timp de când suntem la guvernare. CRED că un partid are succes doar atunci când își concentrează politicile spre cetățeni și reușește creșterea nivelului de trăi al acestora. Noi, PSD, alături de partenerii de guvernare, am dovedit că statul poate progresa și fără măsuri de austeritate, și fără tăierea salariilor, și fără a umili oamenii! Am dovedit că am putut să atingem în 2013 cel mai mare ritm de creștere din UE! Am dovedit că ne ținem de cuvânt și am luat măsuri sociale: reîntregirea salariilor și pensiilor, creșterea salariului minim și a punctului de pensie, amnistierea pensionarilor, bugetarilor, profesorilor.

A-ți ține promisiunile făcute alegătorilor, a te ține de cuvânt, este cea mai importantă calitate a unui partid, a unui om politic, mai ales dacă vrea să ajungă Președintele țării. Mai presus de orice, un președinte trebuie să asigure echilibrul social și politic, să fie un om corect, de fapt un om politic corect. Victor Ponta a demonstrat că este un om politic corect, prin tot ceea ce a făcut din momentul preluării funcției de Prim Ministru! Am reușit împreună să impunem ritmul dinamic și ascendent al economiei românesti, am reușit împreună să reparăm o parte din daunele făcute de Guvernele Boc și de Traian Băsescu! Împreună, am ales mâdrie și încredere, am ales să fim demni și să mergem mai departe în bătălia pentru România, până atunci când împreună vom ajunge la „ţintă”, până atunci când România va avea o poziție consolidată la nivel european și fiecare român va avea un trăi decent.

Susțin candidatură lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale pentru că sunt convins că se va asigura ca în România să existe dreptate socială, se va asigură că România să prospere, se va asigura ca România să fie respectată în lume. În mod cert, mai avem multe de schimbat! Avem o datorie față de cetățeni, o datorie asumată acum 2 ani așa că nu avem voie să ne oprim aici. Vrem schimbare până la capăt ! Dacă anul 2012 a fost pentru noi toți anul VICTORIEI, să facem împreuna din anul 2014 anul VICTOR PONTA!! ”

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.