Forme de viață necunoscute, descoperite pe Stația Spațială Internațională

Cercetătorii care colaborează cu NASA au făcut o descoperire neașteptată pe Stația Spațială Internațională.

Chiar și în acest mediu ostil, fără gravitație, pot să se dezvolte forme de viață. Specialiștii au identificat patru tulpini de bacterii, dintre care trei sunt necunoscute, scrie Science Alert.

Bacteriile au fost identificate atât în interiorul cât și în exteriorul ISS, inclusiv pe un panou exterior și pe un filtru HEPA.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

În mod surprinzător, acestea sunt bacterii benefice, care aparțin unei familii cu rol important în dezvoltarea plantelor și eliminarea agenților patogeni.

Pe Pământ, aceste bacterii sunt întâlnite în sol și în apa dulce. Apariția lor pe ISS are legătură, probabil, cu experimentele realizate de astronauți, care implică inclusiv cercetări în domeniul cultivării unor plante pentru hrană.

Cu toate acestea, singura bacterie cunoscută este cea recoltată de pe filtrul HEPA. Ea aparține unei specii numite Methylorubrum rhodesianum. Celelalte trei tulpini sunt complet necunoscute.

Bacteriile vor fi analizate în detaliu, pentru ca oamenii de știință să descopere posibile soluții pentru obținerea unor recolte în spațiu, care vor fi esențiale în misiunile îndelungate.

Până acum, de pe ISS au fost recoltate aproximativ 1.000 de mostre pentru analiză bacteriană, iar unele încă așteaptă să fie trimise pe Pământ.

Descoperirea a fost publicată în revista Frontiers in Microbiology.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.