Fotbal: Rapidistul Nicolae Manea a decedat la vârsta de 60 de ani

maneaNicolae Manea, fostul jucător, antrenor și oficial al clubului de fotbal Rapid București, a decedat la vârsta de 60 de ani, luni dimineața, după o lungă luptă cu o boală incurabilă, a anunțat gruparea giuleșteană pe site-ul său oficial.

Manea și-a început cariera la Rapid, la vârsta de 12 ani, jucând la clubul giuleștean până în 1980, când a trecut la Steaua pentru un sezon. A revenit apoi în Grant și a jucat la Rapid până în 1987, când s-a transferat la Gloria Bistrița, echipă ca care și-a încheiat cariera de jucător, în 1991, după ce a promovat cu ardelenii în prima divizie.

Nicolae Manea, care a evoluat ca atacant, a avut și o selecție în echipa națională.

Manea și-a început cariera de antrenor la AS Drobeta-Turnu Severin, după care a mai antrenat pe Unirea Dej, FC Bihor, iar în 1997 a pregătit echipa sa de suflet, Rapid București. A trecut apoi pe la Ceahlăul Piatra Neamț, a antrenat în două mandate selecționata de tineret U-21 a României, pe FC Brașov, iar în sezonul 2009-2010 a fost din nou antrenor la Rapid. A antrenat apoi pe Gloria Bistrița și Corona Brașov, pe care a părăsit-o în 2013 pentru postul de președinte al clubului Rapid. Manea a fost schimbat din funcție cu Nicolae Stanciu după ce clubul a fost preluat de omul de afaceri Valerii Moraru.

La Rapid, Manea a îndeplinit și alte funcții administrative de-a lungul timpului, secretar general, director tehnic, administrator delegat, director general adjunct sau vicepreședinte.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.