FOTBAL România – Chile, meci amical la Cluj Napoca!

Marti,13 iunie 2017, de la ora 21.00, pe Cluj Arena,echipa Nationala a Romaniei va sustine un meci amical in compania echipei Nationale a statului Chile. Este pentru prima dată cînd Naționala de fotbal a României joacă la Cluj cu o echipă din afara Europei. Chile este campioana la zi a Americii de Sud si este pentru a doua oara in istoria Clujului cand, in urbea transilvana,vine o campioana continentala”en titre” la fotbal,după Spania, campioană a Europei la data meciului jucat in toamna trecuta pe Cluj Arena.

Cele doua echipe se afla la scurt timp de la disputarea unor partide respectiv Romania,infrangere cu 3-1 in Polonia, iar Chile egal 1-1 in Rusia cu gazda viitoarei cupe mondiale. Cei mai cunoscuti jucatori din lotul chilian deplasat la Cluj sunt Arturo Vidal de la Bayern Munchen,Claudio Bravo portar la Manchester City,Gary Mendel,fundas Internazionale Milano, Mauricio Isla de la Cagliari si Alexis Sanchez, starul lui Arsenal Londra.La finalul meciului cu Romania, sunt sanse mari ca Sanchez sa anunte ce decizie a luat in privinta viitorului sau. Presa engleza insista ca atacantul va pleca de pe Emirates, Manchester City si Bayern fiind favorite sa obtina semnatura chilianului.

Echipa chiliana, clasata pe locul 4 in clasamentul FIFA, a trimis in teren,in meciul cu Rusia, urmatoarea formatie: Chile: Herrera – Isla, Medel (62 Diaz), Jara, Beausejour – P. Hernandez (76 F. Silva) – Fuenzalida (54 Sanchez), Aranguiz (73 Gutierrez), Vidal (80 Pinares), M. Rodriguez – Vargas (80 Sagal) .

Pînă acum, prima națională de fotbal a României a disputat cinci meciuri la Cluj si nu a obținut nici o victorie, a marcat un singur gol, în remiza ( scor 1-1) cu Muntenegru. Sa speram ca, desi meciul se disputa intr-o zi de 13, Romania va sparge gheata si va bifa prima victorie pe Cluj Arena! Iată meciurile jucate de naționala A de fotbal a României, pe stadioane din Cluj:

1.România – Cehoslovacia 0-6 (0-2) / 1 iulie 1923, amical/ Stadionul Orășenesc din Parcul Mare (primul stadion al Clujului, inaugurat în 1911)

2. România – Lituania 0-3 (0-1) / 6 septembrie 2008, preliminarii CM 2010 / stadion „dr. Constantin Rădulescu”

3. România – Spania 0-0 / 27 martie 2016, amical (Cluj Arena) 4. România – Muntenegru 1-1 (0-0) /

4 septembrie 2016, preliminarii CM 2018 (Cluj Arena)

5. România – Danemarca 0-0 / 26 martie 2017, preliminarii CM 2018 (Cluj Arena)

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ