Maramureș:Avalanșele au pus stăpânire pe județ, rezolvate cu profesionalism de autorități-FOTO

a1Șapte persoane, blocate de o avalanșă produsă ieri seara în zona Blidari, situată la circa la 25 de kilometri de municipiul Baia Mare au fost salvate astăzi de către o echipa mixtă. La intervenția coordonată de către ing. Anton Rohian, prefectul județului Maramureș, președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au participat lt.col. Ioan Mureșan, inspector șef al I.S.U. Maramureș, lt.col. Ioniță Sîrb, prim adjunct al inspectorului șef al I.S.U., trei subofițeri ai Detașamentului de Pompieri Baia Mare și lucrători ai societății comerciale care efectuează deszăpezirea în municipiu.

Oamenii au sunat la 112 azi noapte, în jurul orei 01.00, pentru că au rămas blocați în urma producerii a trei avalanșe consecutive. Ei efectuau lucrări de exploatare a masei lemnoase. Cei șapte au reușit cu greu să ajungă într-o zonă cu semnal pentru telefoanele mobile. Salvatorii au ajuns la ei după ce au deszăpezit o porțiune de circa cinci kilometri de drum forestier. Cele șapte persoane salvate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportate în siguranță, în jurul orei 08.30, în Baia Mare.

Pe parcursul întregii nopți de 9/10 ianuarie, cu începere de la ora 21.00, o echipă mixtă formată din Anton Rohian, prefectul județului Maramureș, lt.col. Ioan Mureșan, inspector șef al I.S.U. Maramureș și Ciprian Codreanu, consilier în cadrul cancelariei prefectului, s-a deplasat în județ, pentru a monitoriza și evalua starea drumurilor și felul în care se desfășoară circulația în punctele critice de pe principalele artere.

În jurul orei 04.00, la km 22, în pasul Gutâi, la urcarea din Baia Mare spre Sighetu Marmației, s-a produs o avalanșă pe o porțiune de circa 200 de metri. Prefectul Anton Rohian a coordonat intervenția lucrătorilor de la Drumuri Naționale, conduși de ing. Mircea Pop. Circulația s-a reluat, în condiții de iarnă, după aproximativ o oră. La fața locului au acționat și două echipaje ale Serviciului Poliției Rutiere. Din ordinul prefectului Anton Rohian, traficul a fost restricționat. Este permisă în acest moment doar circulația autovehiculelor de până la 3,5 tone, echipate corespunzător.

În acest moment, in județul Maramureș nu există drumuri blocate. Circulația se desfășoară în condiții de iarnă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.