FOTO:Alunecare de tren. Versantul stâng al Văii Brazilor din Baia Sprie o ia la vale!

alunecare baia sprie introPrefectul judeţului Maramureş, ing. Anton Rohian, alături de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Maramureş, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş si ai ISU Maramureş s-au deplasat in cursul zilei de marţi, 4 februarie 2015, in oraşul Baia Sprie, pe versantul stâng al Văii Brazilor, pe strada Montană – drumul de acces spre perimetrul minier Baia Sprie, unde autorităţile locale au semnalat o alunecare de teren.

Echipa deplasată la fata locului a constatat faptul că alunecarea de teren s-a accentuat ca urmare a precipitaţiilor din perioada 13-17 ianuarie 2015, ducând la desprinderea de bucăţi de stancă. Acestea au obturat albia Văii Brazilor, care se află pe partea stângă a drumului de urcare către sediul Minei Baia Sprie.

Pentru stoparea provizorie a fenomenului de eroziune, fiind o situaţie de urgenţă, a fost deviat cursul Văii Brazilor (cu 4 conducte metalice si un tub de beton).

Ca măsură provizorie de urgentă este necesară montarea pe cursul natural al văii a unei conducte pe o distantă de  aproximativ 80-100 metri, care să preia debitele care se pot produce in cazul topirii zăpezilor si a ploilor abundente. Totodată s-a dispus si elaborarea de urgentă a unui studiu geotehnic si a unui proiect tehnic de consolidare a versantului.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.