Franţa, campioană mondială la handbal feminin. Surpriză URIAŞĂ în finală: 23-21 cu Norvegia

Franţa este noua campioană mondială la handbal feminin după ce a învins, duminică, Norvegia, scor 23-21, deşi nordicele plecau ca mari favorite.

Franţa şi Norvegia au oferit o finală densă, cu un ritm fantastic, demnă de un meci pentru medaliile de aur. Elevele lui Olivier Krumbholz au început mai bine, cu 2-0 (după două parade ale lui Amandine Leynaud). Christensen şi Mork au readus Norvegia în joc cu patru goluri consecutive (2-4) şi mai apoi la avantaj de trei goluri la jumătatea primei reprize: 4-7.

Amandine Leynaud a făcut însă minuni în poarta Franţei, neputând fi învinsă nici măcar de la 7 metri, iar trupa din Hexagon a egalat, 9-9 (min. 21) şi a intrat în avantaj la pauză: 11-10.

La reluare, tot Franţa a fost mai inspirată, iar avansul a crescut la trei goluri (şi a rămas la acel nivel 9-10 minute): 13-10, 14-11, 15-12. Cu Loke bine înfiptă pe semicerc, Norvegia a recuperat însă gol după gol, a egalat, 16-16 (min. 42) şi a trecut în avantaj, 17-18 (min. 48).

Din acel moment s-a jucat pe muchie, iar soarta meciului a fost decisă de apărarea fantastică a Franţei. Norvegia a găsit greu culoare spre poartă, iar ce a trecut a fost parat de Leynaud.

Franţa s-a impus la final cu 23-21 şi a sărbătorit al doilea titlu mondial din istorie după cel din 2003.
Citeste mai mult pe romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.