Frontierele și izolarea nu sunt soluția la criza refugiaților!

refugiatiMesaj către „extremiști” și „populiști”, din partea europarlamentarului Victor Negrescu: „Frontierele și izolarea nu sunt soluția la criza refugiaților!”
Europarlamentarul PSD Victor Negrescu atrage atenția că soluția la actuala criză a imigranților din Europa nu poate consta în întărirea frontierelor și în izolare, deoarece problema este în zonele de origine ale imigranților. Acesta critică discursul extremist al unor actori politici din România, explicând că „spațiul Schengen nu are nicio legătură cu migrația”.

„În contextul crizei refugiaților din Europa, doresc să transmit un mesaj populiștilor și extremiștilor, atât de la noi, cât și din UE: spațiul Schengen nu are nicio legătură cu migrația! Frontierele și izolarea nu pot bloca imigranții, ci doar pacea și o implicare mai mare a UE / SUA în susținerea democrației și dezvoltării economice în zonele de origine ale acestor persoane.

Pentru cei care nu au înțeles, aceste persoane au supraviețuit unei dictaturi, unui conflict sângeros, au stat luni în tabere de refugiați fără ajutoare, au traversat țări întregi, au trecut marea riscându-și viața și au evitat și frontierele mai multor state care nu sunt în Schengen, dar și zidul construit de Ungaria.

Ca român care am trăit aproape 9 ani în străinătate pot spune că nimic nu te poate împiedica să pleci atunci când îți dorești, doar că idealul aproape al tuturor este ca acasă, alături de propria familie și de prieteni, să aibă tot ce există în Europa modernă – democrație, libertate, drepturi și mai ales pace”, afirmă Victor Negrescu.

Eurodeputatul român subliniază că pozițiile „anti-europene” venite recent din partea unor reprezentanți ai PNL pot produce efecte nedorite.

„Există în spațiul public tot felul de declarații anti-europene și lipsite de solidaritate, cum am văzut venind din partea unor reprezentanți ai PNL. Acestea pot afecta foarte mult Diaspora, iar închiderea frontierelor despre care vorbesc unii liberali ar avea efectul total nedorit de a împiedica românii să se întoarcă înapoi acasă. Fac un apel la responsabilitate față de cei care formulează astfel de poziții tranșante.

Criza imigranților din Europa nu se rezolvă cu declarații pripite sau cu critici ale măsurilor incipiente identificate la nivelul UE fără a oferi alte soluții în schimb. Și în niciun caz nu se rezolvă îndemnând la lipsă de solidaritate între state, total contrară principiilor UE, pe care, din păcate, o văd venind din ce în ce mai mult dinspre liberali”, declară deputatul european Victor Negrescu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.