Fundația pentru SMURD a donat Spitalului Județean Baia Mare o autospecială pentru medicul de urgenţă din UPU-SMURD

masina UPU1Fundația pentru SMURD a donat Spitalului Județean Baia Mare o autospecială pentru medicul de urgenţă din UPU-SMURD

Fundaţia pentru SMURD susţine dezvoltarea activităţii SMURD Maramureş, prin dotarea cu o autospecială pentru medicul de urgenţă ce îşi desfăşoară activitatea la UPU-SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Autovehicul, marca Dacia Duster, 1.5 dCi, 110 cp, tractiune 4×4, a intrat azi, 15 martie 2016, în administrarea Unităţii de Primiri-Urgenţe SMURD Maramureş, ca maşină de intervenţie. Predarea a fost făcută la ora 11.00, pe platforma din fața UPU SMURD, care aparține Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, în prezența conducerii unității spitalicești, a reprezentanților ISU Maramureș, DSP Maramureș, Serviciului Județean de Ambulanță și a Fundației pentru SMURD.

12721760_1559529171029019_974648970_nPrin intermediul acestui proiect se va putea interveni mai rapid în anumite situaţii de urgenţă, când este necesar, pentru sprijinirea echipajelor de prim-ajutor, inclusiv prin posibilitatea de transport a unor echipamente suplimentare impuse de situaţia în cauză. De asemenea, medicul de urgenţă din UPU-SMURD va putea să se deplaseze, în caz de nevoie, în cel mai scurt timp, la locul unui incident/accident cu multiple victime, pentru a prelua coordonarea la faţa locului. Pentru ca acest autovehicul să poată deveni funcţional a fost nevoie să fie dotat cu echipamente medicale, de protectie, semnalizare, comunicații, respectiv inscripţionarea conform legislaţiei în vigoare.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, prin reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă şi creşterea calităţii actului medical în regiunea mai sus menţionată.

Prin intermediul acestei iniţiative se realizează un progres, în termeni de eficienţă, în ceea ce priveşte intervenţia medicală a SMURD Maramureş. Fondurile necesare realizării acestui proiect, în valoare totală de 70.310 EUR, au fost colectate în cadrul campaniei de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit de către populaţie.

Biroul de presă al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.