Gabriel Zetea a semnat Moțiunea populară ”România cere Schengen”, inițiată de „PES activists România”

semnare petitie Schengen.1JPGGabriel Zetea a semnat Moțiunea populară ”România cere Schengen”, inițiată de „PES activists România”

 Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte al Consiliului Județean s-a raliat campaniei Moțiunii populare „România cere Schengen”, inițiată de europarlamentarul Victor Negrescu, alături de organizația „PES activists România”. Astfel, liderul județean al PSD a semnat, în după-amiaza zilei de vineri, petiția PES activist România, alături de alți colegi din Partidul Social Democrat, filiala Maramureș.

Moțiunea populară “România cere Schengen” strânge tot mai multe semnături. Pe lângă cetățenii de rând, au semnat petiția și politicieni, precum președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ministrul comunicaţiilor, Sorin Grindeanu, ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, deputatul de Maramureș, Călin Matei, primari ai județului, dar și viceprimarul municipiului Baia Mare, Gabriela Hofer.

Acțiunea „PES activists România” face parte din campania mai amplă „România cere Schengen!”, în urma căreia Victor Negrescu a obținut deja susținerea a șase state europene (Irlanda, Cehia, Letonia, Ungaria, Lituania și Slovacia) pentru integrarea României în spațiul de liberă circulație și susținerea Comisiei Europene și a președintelui Parlamentului European, Martin Schulz. Eurodeputatul a anunțat că toate semnăturile strânse în cadrul campaniei, atât din mediul online, cât și din offline, vor fi depuse la Parlamentul European, în cadrul Comisiei specializate pentru Petiții, a explicat liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

semnare petitie Schengen„România cere Schengen pentru că s-au implinit deja patru ani de discriminare la adresa țării noastre, patru ani de când Uniunea Europeană și statele membre au admis oficial că România a îndeplinit toate criteriile tehnice obiective pentru a fi parte a zonei de liberă circulație. În iunie 2011, atât Consiliul JAI, cât și Parlamentul European au stabilit acest lucru. Dar, cu toate acestea, iată că, în anul 2015, încă ni se blochează acest drept! În fața opoziției total nefundamentată a câtorva state, decidenții României privind politica externă – președinții Băsescu și Iohannis – nu au făcut nimic de-a lungul anilor pentru a ne apăra dreptul de a accede în Schengen. Iar din păcate, în continuare, se pare că președintele Iohannis nu dă dovadă decât de indiferență pe această temă”, afirma Victor Negrescu.

Europarlamentarul susține că românii trebuie să își facă auzită vocea în Europa. „În lipsa unor acțiuni hotărâte din partea acestor lideri, trebuie să luam singuri atitudine și să acționăm pentru a ne face vocea auzită în Europa! Trebuie să demonstrăm că noi, românii, nu mai tolerăm astfel de abuzuri. Voi depune toate semnăturile, obținute de colegii din PES activists România în cadrul campaniei noastre, în cadrul Comisiei pentru Petiții din Parlamentul European”, a adaugat eurodeputatul Victor Negrescu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.