Gabriel Zetea: ”Așteptăm ca pachetul de legi de la MDRAP să fie pus în aplicare”

Modernizarea administrației, atât cea locală cât și cea centrală reapare în discursul politicienilor în preajma fiecărui scrutin electoral. ”Încrederea pe care personal o am în vicepremierul Liviu Dragnea mă face să cred că, în sfârșit, pachetul de legi privind administrația, care se află în acest moment în fază de proiect la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) va ajunge să fie pus în aplicare”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Sunt câteva lucruri extrem de importante,  lucruri transmise de foarte mulți ani de către aleșii locali Ministerului Finanțelor. Ne referim aici la formula prin care se repartizează banii de la centru către județe și apoi în interiorul județelor, către localități. „Este un punct esențial în care trebuie intervenit urgent, astfel încât bugetul anului viitor să funcționeze pe alte criterii, să fie distribuit în funcție de prioritățile reale ale comunităților și nu după o formulă matematică seacă, care nu ține cont astăzi de realitățile din teren”, a subliniat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Liderul județean al social-democraților se referă și la salarizarea personalului din administrația publică locală, care reprezintă, de asemenea, o temă fără de care progresul și creșterea calității serviciului în beneficiul cetățeanului nu se poate realiza. ”Este evident faptul că avem nevoie ca în loc de 800 – 900 de lei cât primește un angajat al consiliilor locale sau al Consiliului Județean să avem puterea, în urma flexibilizării sistemului de salarizare, să putem oferi venituri decente, cel puțin duble, pentru a putea cointeresa personalul din serviciul public în a face administrație de calitate. Sigur, anul 2015 va fi hotărâtor pentru aducerea salariilor bugetarilor din administrația publică locală pe calea cea dreaptă”, a conchis vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.