Gabriel Zetea: Consiliului Județean finanțează sărbătorile cultural-artistice ale comunităților maramureșene

serbare botizaDuminică, 16 august 2015, în Maramureș au avut loc trei sărbători mari a trei comunități istorice ale județului, respectiv ”Întâlnirea fiilor satului” din Ieud, festivalul ”Pentru mândra din Botiza” și ”Zilele comunei Moisei”, acțiuni la care a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Liderul județean al PSD Maramureș a fost însoțit la aceste manifestări culturale de către deputatul de Borșa-Vișeu, Gheorghe Șimon.

”Consiliul Județean Maramureș a sprijinit în anul 2015, mai mult ca oricând, acțiunile culturale și de tradiție ale Maramureșului. Am propus și am fost în asentimenul colegilor consilieri județeni ca sărbătorile de o mare tradiție și valoare cultural-artistică să fie considerate acțiuni prioritare și să beneficieze de finanțări importante din partea administrației județene.

fiii satului, ieudIeudul, Botiza, Moiseiul, alături de celelalte comunități unde vor urma manifestări în perioada imediat următoare merită susținere pentru a putea păstra intacte cântecul, portul și jocul maramureșean. Obiceiurile lăsate moștenire de strămoșii noștri sunt lucrul cel mai de preț pe care îl avem și merită să facem orice efort, inclusiv de natură financiară pentru ca, în viitor, copiii noștri să poată să se bucure de aceste tradiții specifice zonei Maramureșului.

Vreau să îi felicit pe cei trei primari reprezentativi pentru Maramureșul Voievodal, respectiv edilul comunei Ieud, Nicolae Traian David, primarul din Botiza, Poenar Florea și primarul comunei Moisei, Toader Ștețcu pentru modul exemplar în care au reușit, încă o dată, să ofere maramureșenilor și locuitorilor din comunitățile pe care le conduc, două zile frumoase de sărbătoare”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.serbare botiza1

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.