Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș: ”300.000 de lei pentru continuarea lucrărilor pe DC 58, între Suciu de Sus și Larga”

suciu5În anul 2009, sub guvernare PDL, în comuna Suciu de Sus a fost au fost demarate lucrări la un drum de 4,9 km, care face legătura între Suciu de Sus și Larga. Proiectul a primit o finanțare infimă la acea dată, după care nu s-a mai alocat bani decât cu țârâita.

Acest drum este finanțat azi prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, condus de vicepremierul Liviu Dragnea. Lucrarea a avansat extrem de greu în anii trecuți datorită lipsei de finanțare, însă acum se află în atenția Ministerului Dezvoltării și a Consiliului Județean Maramureș ca o investiție prioritară. ”La începutul anului 2014 au fost alocați 300.000 de lei pentru continuarea lucrărilor, urmând ca, în urma rectificării bugetare de la mijlocul anului în curs, să fie acordată o sumă cel puțin echivalentă pentru acest proiect. Având în vedere rapiditatea cu care primăria din Suciu de Sus și executantul au avansat în această vară, este imperios necesar să obținem, la începutul anului 2015, restul de finanțare de aproximativ 1 milion de lei, pentru ca această lucrare să reprezinte încă o investiție finalizată în județul Maramureș. Îmbucurător este faptul că primăria din Suciu de Sus este condusă de un bun gospodar, respectiv primarul Viorel Pașca, care pe lângă investițiile finanțate prin programele guvernamentale a reușit, datorită unei bune gestionări a fondurilor proprii ale primăriei, să finanțeze construcția a patru poduri finalizate în această perioadă peste râul Suciu. Acestea sunt lucrări de mare calitate, care pot fi date ca exemplu întregii administrații publice locale din județul Maramureș”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.