Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș: ”Două mari proiecte pentru comunitatea lăpușeană finanțate prin PNDL”

Președintele PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea a vizitat Lăpușul Românesc, alături de deputatul PSD de Maramureș, Gheorghe Șimon, pentru a vedea stadiul proiectelor finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, precum și a stabili care sunt prioritățile comunei. ”Avem, pentru anul 2014, două proiecte extrem de importante în Lăpuș, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) condus de vicepremierul Liviu Dragnea. Aceste două proiecte reprezintă prioritățile comunei în această perioadă și beneficiază atât de întregul meu sprijin, cât și de ajutorul vicepremierul Dragnea în ceea ce privește finanțările”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Primul proiect face referire la reabilitarea rețelei de distribuție a apei potabile în comuna Lăpuș. ”Datorită finanțării de 200.000 de lei de la Ministerul Dezvoltării, acest proiect început în anul 2009, având o valoare totată de 2,8 milioane de lei, va fi finalizat în acest an. Este, până la urmă, lucrul cel mai important că finanțările venite prin PNDL duc la finalizarea proiectelor derulate în interesul cetățenilor și a comunității și nu doar demarează sau continuă lucrări. Mult prea mult timp în Maramureș am vorbit doar despre proiecte începute și nefinalizate. Avem aici, în Lăpușul Românesc, un exemplu de proiect care prin grija administrației publice locale se finanțează de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și de care beneficiază întreaga comunitate”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Al doilea proiect început în acest an, ca o lucrare nouă finanțată pe Ordonanța de Urgență a Guvernului 28 (OUG 28) se referă la captarea și aducțiunea de apă în comuna Lăpuș și reprezintă prioritatea finanțărilor Ministerului Dezvoltării pentru această comunitate în anul 2014 și începutul anului 2015. Valoarea totală de 900.000 de lei a întregului proiect va fi acoperită de MDRAP. ”Avem în acest moment o finanțare certă de 300.000 de lei pentru demararea lucrărilor și sperăm ca la rectificarea bugetară să obținem o sumă cel puțin echivalentă. Dorința noastră este ca, în anul 2015, să discutăm despre viitorul proiect al Lăpușului”, a subliniat vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Liderul PSD Maramureș arată că PNDL reprezintă un instrument extrem de puternic aflat la dispoziția administrației publice locale, iar județul Maramureș este unul din județele privilegiate la nivel național în ceea ce privește finanțările. ”Am avut un buget de 25 de milioane de lei alocat la începutul acestui an în Maramureș, fonduri care au fost orientate exclusiv pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare de drumuri comunale, aducțiuni de apă și canalizare”, a conchis vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș.

Ioan Buda, primar Lăpuș: ”Lăpușul iese din izolarea ultimilor ani”

Primarul comunei Lăpuș, Ioan Buda a subliniat faptul că, în ultimele două decenii, Lăpușul a fost ținut în izolare, a fost neglijat. ”Nu toata Țara Lăpușului ci doar o parte, respectiv comuna Lăpuș. Lucrurile par să se schimbe în bine, și la noi. Am primit acum două miliarde pentru continuarea unui proiect de 27 de miliarde, început cu ani în urmă, respectiv reabilitarea rețelei de distribuție a apei. Avem și finanțare de trei miliarde la proiectul de captare și aducțiune a apei în Lăpuș, proiect în valoare de 9 miliarde de lei. Vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea ne-a promis tot sprijinul pentru obținerea de noi fonduri și ne-a încurajat să pregătim și alte proiecte viabile”, a declarat primarul comunei Lăpuș, Ioan Buda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.