Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș: ”Sectorul feroviar Cluj Napoca – Baia Mare via Satu Mare va fi reabilitat”

O altă investiție care se va realiza conform noului masterplan se referă la sectorul feroviar. În regiunea de NV este prevăzuta legătura Cluj Napoca – Baia Mare via Satu Mare. Costul estimat este de 1,173 miliarde de Euro și se referă la coridorul 3 de conectivitate națională, legătura Baia Mare și Satu Mare cu rețeaua TEN-T Core și Comprehesive. Intervențiile propuse sunt de reabilitare, material rulant, modificarea calendarului de mers, dublarea liniilor și electrificări.

În ceea ce privește sectorul aerian, în Baia Mare sunt discuții lungi și vechi legate de Aeroportul Internațional. Se dorește ca Aeroportul din Baia Mare să fie transformat din în aeroport regional, urmând ca, în exercițiul financiar 2014 – 2020 să fie alocați 10 milioane de euro pentru extinderea terminalului cu 300 de metri. ”În exercițiul financiar 2007 – 2013 așteptăm aprobarea memorandumului pentru vechiul proiect,  care a fost prost gestionat, însă o sumă de 9 milioane de euro ar putea fi investită în aeroport, până în decembrie 2015.

Altfel spus, județul Maramureș (Aeroportul Baia Mare) va fi beneficiarul a 9 milioane de euro pentru lungirea pistei și va primi încă 10 milioane de euro pentru modernizare”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte al Consiliului Județean.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.