Gabriel Zetea: ”PSD Maramureș continuă politica Guvernului Ponta de a investi în Maramureș”

conf PSD MMPreședintele  PSD Maramureș, Gabriel Zetea a declarat, în cadrul unei conferințe de presă organizată marți, 28 octombrie, la sediul filialei județene, că Partidul Social Democrat din Maramureș continuă politica Guvernului Ponta de a investi în județ, o politică a promisiunilor îndeplinite. Liderul județean al PSD a fost însoțit de senatorii Liviu Marian Pop și Sorin Bota. Astfel, în această perioadă s-a desfășurat un amplu program prin care s-a dorit ca fiecare comunitate să primească fonduri pentru proiectele bine întocmite, ca fiecare administrație locală să își prezinte prioritățile și să înțeleagă cât de important este faptul că, în masterplanul României, județul nostru a fost inclus atât în ceea ce privește transportul rutier, cât și cel feroviar și aerian. ”Am avut întâlniri cu primarii, viceprimarii și consilierii locali din toate zonele județului, atât cu cei de peste deal, cât și cu cei din zona Lăpuș, zona Chioar sau Codru, iar mesajul nostru a fost acela că trebuie să ne respectăm cuvântul. Am promis, ca reprezentanți ai județului, ai Parlamentului, că vom ajuta comunitățile locale cu proiecte. Până acum, peste 560 de miliarde de lei vechi au venit de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) pentru aducțiuni de apă, canalizare, drumuri comunale și construcții de poduri. Ultimul guvern care a investit în poduri în Maramureș a fost Guvernul Năstase. A venit acum Guvernul Ponta care și-a întors fața spre Maramureș, care a arătat că județul nostru contează la București și, în prezent, suntem al 5-lea județ ca valoare a finanțărilor prin PNDL”, a conchis președintele PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Maramureșul are nevoie de fonduri pentru a recupera decalajul investițional al ultimilor 25 de ani

Liderul județean al social democraților a arătat că avem, în acest final de an, cea mai mare rectificare bugetară pentru drumuri, iar acest lucru reprezintă o victorie. ”Premierul Victor Ponta, vicepremierii Liviu Dragnea și Gabriel Oprea au înțeles că Maramureșul a avut nevoie de sume importante pentru a recupera decalajul investițional al ultimilor 25 de ani. Cu alte guverne și alți președinți de Consilii Județene am semnat o mulțime de contracte care nu s-au finalizat niciodată. Banii care vin de la Ministerul Dezvoltării sunt bani care vin efectiv în Maramureș, care intră în bugetele locale ale comunităților. Acum trebuie doar să rămânem serioși și să cheltuim toate fondurile, până la ultimul leu. Și mă bucur să spun că acestea sunt demersurile PSD, ale parlamentarilor și a reprezentanților din administrația județeană. Și îmi doresc ca orice guvern care vine după noi să continue proiectele bune începute. Aș aprecia ca toate forțele politice să recunoască lucrurile bune făcute de Guvernul Ponta, să nu discute doar politică și politicianist, ci să facem dezbateri pe masterplanul național de transport, pe proiectele comunităților”, a precizat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Liviu Marian Pop: Guvernul Ponta nu a majorat și nu va majora nicio taxă până în 2016

”Unii îi zic lucrătură, alții îi zic lucrul bine făcut, eu i-aș zice făcătură”, a precizat senatorul Liviu Marian Pop, referindu-se la ”declarația halucinantă a președintelui Traian Băsescu, făcută la o oră matinală, cum că nu-i un naiv să creadă că Elena Udrea ar trebui să ajungă președintele României. ”A jignit un electorat greu, care chiar crede în Elena Udrea. Și, din păcate pentru electoratul naiv al acesteia, președintele Băsescu nu-i dă nicio șansă protejatei sale. El vrea doar să lovească în premierul Victor Ponta și să-și consolideze partidul în care va intra, după 16 noiembrie. Și visează că, poate, în 2016, va putea negocia o funcție de premier. Revenind la problemele care chiar contează, îi asigur pe cetățenii României și ai Maramureșului că Guvernul Ponta nu a majorat și nu majorează nicio taxă, cel puțin până în 2016. Guvernul Ponta a preluat, cu doi ani în urmă, un guvern cu datorii de 10 miliarde datorii, iar acum am reușit investiții de 19 miliarde de lei.

Și senatorul PSD, Sorin Bota a făcut referire la o lege inițiată de el, care a fost publicată vineri, în Monitorul Oficial al României și care reglementează viitorul a 920 de firme cu o cifră de capital de 7,2 miliarde de lei pe piața din România. Viitorul pieței Rasdaq se transformă într-o altă piață și România intra în refrigement dacă legea nu ar fi fost votată”, a arătat si senatorul PSD, Sorin Bota.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.