Gabriel Zetea, vicepreședintele Consiliului Județean: ”Investițiile în Maramureșul istoric continuă prin Ministerul Dezvoltării Regionale”

Două contracte de suplimentare a finanțării au ajuns și la Rona de Sus, prin intervențiile repetate pe care vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea le-a făcut la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), condus de vicepremierul Liviu Dragnea. Banii vin pe OUG28, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), program care a permis o amplă investiție în drumuri comunale, canalizare, apă și poduri.

Pentru proiectul de canalizare menajeră cu stație de epurare s-a acordat o suplimentare a finanțării în valoare de 400.000 de lei și un total pentru anul 2014 de 900.000 de lei. În ceea ce privește reabilitarea drumului comunal 16 (DC16), respectiv legătura între Rona de Sus și Coștiui, suplimentarea finanțării a fost de 200.000 de lei, iar pe parcursul anului 2014, doar pentru acest tronson s-au alocat 500.000 de lei.

Însoțit de senatorul de Maramureș, Liviu Marian Pop, vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea s-a deplasat în Rona de Sus pentru a participa la ședința de Consiliu Local, unde s-a aprobat o rectificare pozitivă a bugetului. ”Susținerea proiectelor comunităților din Maramureșul voievodal trebuie să redevină o prioritate a administrației județene și mă bucur că am reușit, în anul 2014, finanțări importante, finanțări așa cum am promis și cum aceste comunități nu au mai avut niciodată. De la Ministerul Dezvoltării condus de Liviu Dragnea, parte componentă a Guvernului Ponta, s-au alocat bani pentru proiecte demarate încă din anii 2007 – 2008. Guvernele României nu au înțeles importanța Maramureșului istoric în peisajul românesc și mă bucur că, azi, Guvernul Ponta este cel care investește cu adevărat în Maramureș”, a arătat vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Senatorul de Maramureș, Liviu Marian Pop, în al cărui colegiu se află și localitatea Rona de Sus a declarat că își păstrează cuvântul dat în campania din 2012, aceea de a depune toate diligențele pentru a ajuta fiecare comunitate pe care o reprezintă în Parlamentul României. ”Alături de vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, de ceilalți parlamentari ai PSD, am militat la toate ministerele aflate în subordinea Guvernului Ponta, pentru a aduce un plus de confort maramureșenilor. Cele două proiecte aprobate și finanțate în Rona de Sus sunt o necesitate, iar faptul că Guvernul Ponta arată o asemenea deschidere pentru Maramureș nu poate decât să mă bucure. În ceea ce privește investițiile care vin în Maramureșul voievodal, acestea sunt necesare pentru toate comunitățile”, a arătat senatorul Liviu Marian Pop.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.