GAMING: Angry Birds 2

La 30 iulie 2015, a fost lansat pe plan internațional jocul Angry Birds 2, destinat utilizatorilor de iOS și Android. Titlul a fost dezvoltat de finlandezii de la Rovio Entertainment. Este cel de-al doisprezecelea episod din franciza Angry Birds și continuarea directă a primului joc omonim.

Sursa foto: Angry Birds / Facebook

Angry Birds 2 păstrează conceptul puzzle care a consacrat seria. Ca și până acum, jucătorul trebuie să lanseze o pasăre, cu ajutorul unei praștii, astfel încât să distrugă anumite structuri ce adăpostesc niște simpatici purceluși verzi. Provocarea constă în unghiul de lansare și în forța folosită, care determină traiectoria ”proiectilului”. Elementul de noutate adus este acela că jucătorul poate să aleagă ce fel de pasăre va folosi.

La lansare, titlul cuprinde 9 arii de joc, fiecare cu peste 10 niveluri.

Primul joc Angry Birds a putut fi achiziționat de utilizatorii iOS și Maemo în decembrie 2009. De atunci, au fost descărcate peste 12 milioane de copii din magazinul virtual iOS App Store, ceea ce i-a determinat pe finlandezii de la Rovio să publice titlul și pe platformele Android, Symbian, Windows Phone și BlackBerry 10. Ulterior, Angry Birds a trecut și granița aparatelor touch-screen, devenind disponibil și pentru consolele clasice și PC.

Angry Birds este o serie de mare succes în rândul jucătorilor ce preferă dispozitivele mobile. În februarie 2010, a fost nominalizat pentru titlul de Cel mai bun joc lejer (Best Casual Game) în cadrul celei de-a șasea ediții a Premiilor International Mobile Gaming din Barcelona. În septembrie 2010, IGN a numit același joc ca fiind al patrulea cel mai bun joc de iPhone din istorie. În aprilie 2011, Angry Birds a câștigat atât premiul pentru Cea mai bună aplicație, cât și cel pentru Aplicația anului la Appy Awards, Marea Britanie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.