GAMING: F1 2014

La 17 octombrie 2014, este lansat, pe teritoriul european, jocul F1 2014, singurul oficial al competiției Formula 1. Nord-americanii îl vor putea juca începând cu data de 21 octombrie. Titlul este destinat platformelor PC, Xbox 360 și PlayStation 3.

Britanicii de la studioul Codemasters, cei care au dezvoltat și vor publica noul joc de Formula 1, au implementat toate modificările aduse de sezonul curent al competiției sportive, precum și toate echipele, toate circuitele și toți piloții aferenți ediției 2014 a Marelui Circuit.

În plus, a fost introdus și circuitul de curse auto din Spielberg, Austria, intitulat Red Bull Ring. Nu a fost uitat nici noul circuit rusesc, Autodromul din Soci, situat în Parcul Olimpic. Proiectul circuitului a fost elaborat de o echipă de arhitecți din Rusia și Germania, sub conducerea celebrului arhitect german Hermann Tilke. Circuitul are 18 viraje. Lungimea acestuia este 5,8 kilometri, viteza maximă care se poate atinge fiind de 320 km/h. De altfel, cu numai câteva zile înaintea lansării jocului F1 2014, la 12 octombrie, pe acest circuit s-a desfășurat prima ediție a Marelui Premiu al Rusiei de Formula 1, eveniment câștigat de britanicul Lewis Hamilton, pilot al echipei Mercedes.

Una din modificările aduse de episodul de anul acesta, al francizei de jocuri video F1, este că jucătorii au posibilitatea să-și aleagă, din start, orice echipă cu care să concureze în modul Carieră. În anii trecuți, exista doar posibilitatea de a începe cu o echipă situată în partea inferioară a clasamentului, iar în funcție de performanțele pilotului virtual acesta avea posibilitatea de a-și schimba echipa.

Totodată, au fost îmbunătățite grafica și fizica mașinilor, cei de la Codemasters anunțând că acestea se vor comporta mai realist ca niciodată în timpul întrecerilor. Motorul grafic folosit de joc este EGO Engine 3.0.

O altă modificare constă în lipsa conținutului clasic, ce includea circuite și bolizi istorici ai F1.

F1 2014 este cel de-al doilea titlu Codemasters al anului, după GRID Autosport, pe care compania britanică alege să nu-l producă pentru consolele de nouă generație.

În compensație, Codemasters promite un nou joc F1, programat pentru 2015, special dezvoltat pentru noile console PlayStation 4 și Xbox One, precum și pentru PC. Acesta va fi lansat mai devreme de toamna anului viitor, urmând să primească update-uri constante, unul dintre acestea fiind dedicat echipelor, piloților și traseelor aferente sezonului 2015.

Primul joc video dedicat curselor de F1 a apărut în 1974. Intitulat ”Gran Track 10”, a fost realizat și publicat de Atari. Totuși, de abia un joc din 1982, ”Pole Position”, a înregistrat un succes notabil, devenind, un an mai târziu, cel mai popular joc destinat aparatelor tip Arcade.

În 1983, un alt titlu popular a fost ”Chequered Flag”, care îngloba elemente complexe pentru acea vreme, precum epuizarea combustibilului și avarierea bolizilor.

Însă, de abia, în 1992, a apărut primul joc F1 pentru PC, care are cele mai multe elemente în comun cu titlurile recente. Formula One Grand Prix al celor de la MicroPose a reușit să aducă pe monitoarele consolelor și PC-urilor, modele de mașini asemănătoare celor reale, posibilitatea de alegere sau creare a echipelor, și o grafică 3D revoluționară pentru acea vreme. Au urmat trei continuări ale jocului, până la Grand Prix 4, acestea fiind destinate exclusiv computerului personal.

Seria F1 dezvoltată de către Codemasters a debutat la 24 septembrie 2010, pe sistemele PC, PS3 și Xbox 360. Precedentul titlul al lor a fost F1 2013, lansat în octombrie 2013.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.