Gata cu pomenile. Ajutoarele sociale de la PRIMĂRIE ar trebui să se dea numai contra muncii în folosul comunităţii! VIDEO

Gata cu pomenile. Ajutoarele sociale de la PRIMĂRIE ar trebui se dea numai contra muncii în folosul comunităţii! VIDEO

Soluția prin care Baia Mare ar ieși din impas la capitolul curățenia de primăvară: 700 de persoane beneficiare de ajutor social din partea Primăriei Baia Mare. Beneficiarii au obligația de a efectua munca în folosul comunității , 3-11 zile/lună/persoană în funcție de venit si care nu fac nimic.

Conform celor de la Serviciul Public de Asistență Socială, în Baia Mare există 700 de persoane care încasează un venit cuprins între 142 și 600 lei pe lună , sumă ce reprezintă ajutorul social.

Acești benefiaciari au și obligația de a efectua munca în folosul comunității, muncă ce  se întinde de la 3 zile pâna la 11 zile, cuantumul sumei încasate stabilește numărul zilelor  ce vor fi efectuate.

„În anul 2016 am avut 340 de dosare pentru ajutorul social, asta însemnând 700 de persoane. Din cele 700 de persoane 190 sunt apte de muncă, din care 148 sunt nominalizate pentru a munci în folosul comunității. În Baia Mare , 7 persoane sunt încetate sau suspendate pentru neefectuarea acestor ore de muncă în folosul comunității. Munca prestata este de 8 ore pe zi, dar în funcție de venitul pe care îl au de la ajutorul social , astfel,  pentru o pesoană singură care are un ajutor social de 142 de lei ar fi 3-4 zile pe lună până la 11 zile pe lună dacă suma este mai mare, undeva până la 600 lei pe lună.”,a declarat Cornelia Raț, șef serviciu SPAS Baia Mare.

Dacă există 700 de beneficiari, la un calcul matematic simplu 700 persoane  X 3-11 zile/lună/ persoană  , rezultatul ar fi soluția prin care orașul Baia Mare  ar ieși din impas la capitolul curățenia de primăvară.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.