Gheață pe unele râuri din Maramureș. Cum va fi vremea astăzi?

Vremea a fost rece noaptea si dimineata. Cerul a fost temporar noros. In cursul zilei local a nins slab. Cantitatea maxima de apa a fost de 1,8 l/mp la Cavnic. Vantul a suflat in general slab cu intensificari in zona montana inalta de pana la 36 km/h la statia meteo Iezer. Temperaturile maxime au fost de 1 grad la Baia Mare, Ocna Sugatag, Targu. Lapus si 4 grade la Baia Mare, Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost la Targu Lapus -10 grade, Cavnic -9 grade, -8 grade la Sighetu Marmatiei si Ocna Sugatag, -7 grade la statia meteo Iezer, -4 grade in Baia Mare. Stratul de zapada masura pana la 60 cm la statia meteo Iezer, 25 cm la Cavnic, 11 cm in Pasul Gutai, 10 cm la Baiut. 8 cm in Baia Mare, 7 cm la Sighetu Marmatiei, 4 cm la Targu Lapus, 3 cm la Ocna Sugatag. Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in scadere. Gheata este prezenta la malul raurilor Tisa, Viseu, Cisla, Ruscova, Iza si Mara. Curg sloiuri de gheata pe raul Mara. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si uscat, respectiv curat si partial umed in zona de munte. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 10 utilaje si au raspandit 42 tone material antiderapant pe DN 1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN 18, DN 17C si DN 18B. Cerul este partial acoperit, vantul prezinta intensificari temporare in zona de munte. Vizibilitatea in trafic este buna.

Vremea se va incalzi astazi in judet. Cerul va fi temporar noros. In cursul noptii, pe arii extinse vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Izolat vor fi conditii de polei. La munte va ninge si se va depune strat nou de zapada. Vantul va sufla slab, la moderat, cu unele intensificari pe crestele montane viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 6 grade, iar cele minime intre -2 si 1 grad. Izolat vor fi conditii de ceata.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.