Gheorghe Șimon, deputat PSD: ”Nu respingem nicio soluție care ar putea aduce beneficii populației sau economiei!”            

Partidul Social Democrat a propus, încă de acum o lună, scăderea taxei pe valoare adăugată (TVA) la energie, propunere menită să  protejeze românii aflați în criză. Propunerea PSD a fost primită de liberali dar premierul nu a prezentat încă nimic concret deși a făcut turul televiziunilor, susținând că are soluții. Asta, în timp ce românii sunt disperați după ce au primit facturi aberante, care sfidează orice logică umană sau a bunului simț.

„Florin Cîțu trebuie să prezinte coaliției propunerile sale și să le susțină cu analize clare de impact, așa cum presupune orice discuție serioasă. În absența unei asemenea analize, orice paradă online sau la televiziuni cu asemenea cifre este un simplu exercițiu de imagine, de parcă liderul PNL ar conduce un partid aflat în opoziție, nu la putere. Nu avem orgolii când e vorba de soluții pentru români și ne bucurăm că, azi, Florin Cîțu pare că înțelege corect rațiunea pentru PSD a propus-o încă de acum o lună. Scăderea TVA la energie este o posibilă soluție de a-i proteja pe romani în plină criză a energiei”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș, fost ministru al Economiei.

Deputatul Șimon mai spune că propunerile făcute de PSD, partidul din care face parte, nu sunt nici populiste și nici de oportunitate. Sunt măsuri menite să ajute românii, iar liberalii și le însușesc cu nesimțire, chiar dacă inițial le-au respins categoric.

„PSD nu respinge nicio soluție care ar putea aduce beneficii populației sau economiei, de tipul reducerii CAS și a TVA enunțate azi de Cîțu, dar contestate de același lider PNL săptămânile trecute, când au fost enunțate public de lideri ai PSD. Bine ar fi fost ca aceste idei să fie susținute concret de președintele PNL în ședința coaliției, nu doar online sau la televizor; poate că, după o evaluare politică, ar fi intrat în analiza guvernului și ar fi putut deveni realitate”, a concluzionat Gheorghe Șimon,  deputat PSD de Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.