Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Prețurile la energia electrică și gaze naturale trebuie plafonate. PSD începe să strângă semnături”

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Prețurile la energia electrică și gaze naturale trebuie plafonate. PSD începe să strângă semnături”

„Românii privesc cu îngrijorare explozia prețului la energia electrică și gaze naturale. Pentru o familie cu venituri medii și doi copii școlari, plata facturilor lunare a ajuns un lux pe care nu și-l mai pot permite. Așa cum am atras atenția încă din vară, românii au ajuns să muncească doar pentru a plăti facturile la utilități. Această bătaie de joc la adresa românilor trebuie să înceteze!”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD.

Pentru a sprijini românii, Biroul Politic Permanent a luat decizia ca organizațiile PSD să demareze o acțiune de strângere de semnături de la cetățeni pentru Legea inițiată de PSD privind plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale. PSD va instala corturi în zonele urbane și va desfășura o campanie din ușă în ușă, precum și o campanie online.

„Parlamentarii puterii trebuie să-și amintească faptul că au fost aleși să-i reprezinte pe cetățeni în Parlament. Au deci datoria de a respecta voința celor care i-au votat, dacă aceasta se exprimă sub forma unor semnături prin care li se cere un vot pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale. Lumina și căldura nu trebuie să se transforme în produse de lux pentru români, ele trebuie să rămână accesibile prin plafonarea prețurilor”, a mai adăugat Gheorghe Șimon.

PSD este în prezent singura formațiune parlamentară care a depus un proiect de lege pentru plafonarea prețurilor al gaze și electricitate, pe o durată de 6 luni. Nivelul de plafonare va fi la prețul mediu din perioada martie-septembrie 2021.

De asemenea, legea mai prevede o compensare cu 50% a scumpirilor plătite de români în ultimele 6 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.