Gică Popescu, dă în judecată România la CEDO

gica_popescuFostul internațional român, Gică Popescu a luat o decizie foarte importantă chiar la început de an. Acesta consideră că se află în închisoare chiar dacă este nevinoat și este decis să își caute dreptate în instanțele supreme ale Europei după ce a fost condamnat la trei ani, o lună și zece zile în “Dosarul Transferurilor”.

Aspectul care l-a convins pe Gică Popescu că trebuie să se adreseze la CEDO ține de modul în care completul de judecată a abordat cazul său din “Dosarul Transferurilor”. Fostul mare internațional s-a destăinuit  apropiaților și le-a transmis acestora că Justiția a interpretat greșit voit Noul Cod Penal pentru ca Popescu să fie încarcerat. “Gică Popescu  le-a cerut avocaților să înceapă demersurile juridice pentru a intenta un proces Statului Român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru modul în care s-a decis reținerea lui”, a fost mesajul transmis de către apropiații fostului impresar.

Fostul colaborator al fraților Becali la firma de impresariat urmează să ceară, pe lângă reabilitarea sa și stabilirea nevinovăției, o sumă importantă de bani, cifra exactă urmând fi stabilită doar după ce Gică Popescu și avocații săi vor stabili efectele negative materiale și morale cauzate de arestarea sa. “Momentan, nu ne-a specificat despre ce sumă este vorba, doar că are de gând să ceară mulți bani statului român, peste un milion de euro. Este prematur să vorbeasca despre o cifră exact”, au precizat, pentru apropiații lui Popescu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.