Guvernarea Cioloş, o ruşine. Absorbţie ZERO din fondurile europene

adrian-todoran-sigla-pmpGuvernarea Cioloş, o ruşine. Absorbţie ZERO din fondurile europene

Guvernul condus de Dacian Cioloş a reuşit incredibila performanţă de a rata complet absorbţia de fonduri europene pentru trei din cele patru domenii prioritare, pentru care Uniunea Europeană acordă finanţări.

Din cauza faptului că România nu a depus cereri de plată, a rezultat o absorbţie ZERO din Fondul de Dezvoltare Regională, Fondul Social şi cel de Pescuit şi Afaceri Maritime, pentru perioada 2014 – 2020. Singurele proiecte finanţate cu bani europeni au fost cele de dezvoltare rutală, România absorbind aproximativ 300 milioane euro din Fondul Agricol.

Situaţia îngrijorătoare în care ne aflăm impune un nou guvern, unul responsabil şi cu oameni capabili să gestioneze problemele majore ale ţării, spune Adrian Todoran, vicepreşedinte al Partidului Mişcarea Populară, la nivel naţional. „Ceea ce a făcut până acum Executivul condus de incompetentul Dacian Cioloş depăşeşte orice imaginaţie. României i-a fost alocat un total de 7 miliarde euro, dar nu am atras nici măcar un cent pentru cele mai deficitare zone, cum sunt cea socială şi de dezvoltare rurală. Am fost minţiţi de premier, care a ieşit mereu în presă cu declaraţii menite a ne linişti, în timp ce ştia foarte bine ce se întâmplă. Că nu reuşim să implementăm proiecte din cauza unor funcţionari incapabili pe care îi ţine în braţe.

Abia după ce oficialii europeni au confirmat nivelul absorbţiei, Cioloş a recunoscut că este undeva la 1%. Cam tot in jurul cifrei 1 trebuie să fie şi nota pe care acest Guvern mincinos o merită. Polonia a absorbit peste 100% din ceea ce i s-a alocat. Pentru că acolo dosarul aferent unui proiect are câteva zeci de pagini şi nu o mie, la fel cum pretind autorităţile noastre de management”, afirmă Adrian Todoran, locul I pe lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor, din partea Partidului Mişcarea Populară Maramureş,.

Liderul PMP mai precizează faptul că după alegerile din 11 decembrie, indiferent dacă va intra la guvernare, Partidul Mişcarea Populară nu va accepta un Executiv format din miniştri neperformanţi, preocupaţi doar de birocratizare, sau un premier care să acţioneze vădit împotriva intereselor României.

Material difuzat la comanda PMP Maramureş, cod AEP 11160002

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.