Guvernul a aprobat fondurile necesare efectuarii lucrarilor de consolidare pe DJ 185 in localitatea Bistra

Demersul initiat de Institutia Prefectului judetul Maramures, privind aprobarea  finantarii  lucrarilor  destinate consolidarii terasamentelor DJ 185 din localitatea Bistra a avut sorti de izbanda. In sedinta  de Guvern de joi 18 septembrie 2014, a fost aprobat proiectul  privind  suplimentarea  cu 2.051,08 mii lei, pentru judetul Maramures, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, in vederea efectuarii lucrarilor   de consolidare a malului pe raul Viseu.

Problemele in zona au aparut in iarna anului 2010, cand, pe fondul unor precipitatii abundente  si ale cresterii debitelor pe raul Viseu, s-au produs  eroziuni ale malului drept al raului, iar consolidarile existente au cedat pe o lungime de 130 m in zona DJ 185.  Eroziunea malului este in evolutie, punand in pericol atat legatura rutiera cu localitatea Valea Viseului, cat si  legatura  pe calea ferata cu Sighetu Marmatiei.

Prefectul judetului Maramures Anton Rohian multumeste vicepremierului Liviu Dragnea pentru intelegera si implicarea in solutionarea acestei probleme stringente. “ Multumesc domnului Dragnea  si Guvernului  Ponta pentru solutionarea acestei  probleme de urgenta majora pentru Maramures. Discutiile purtate in acest sens si Proiectul de Hotarare de Guvern initiat de catre Institutia Prefectului judetul Maramures au avut finalitatea mult asteptata. Cele peste doua milioane de lei care vor fi alocate judetului  nostru vor rezolva problema  consolidarii, refacerii si reabilitarii DJ 185 si foarte important, vor pune in siguranta  aceasta zona in care peste 1.400 de locuitori, respectiv 480 de gospodarii ar  putea fi izolate.”- a declarat prefectul Anton Rohian.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.