Guvernul României nu va afecta Pilonul II de pensie

Gică Timiș: Guvernul României nu va afecta Pilonul II de pensie

Cetățenii trebuie să aibă dreptul de a decide unde vor să se strângă banii de pensie, iar decizia va aparține cetățenilor, nu Guvernului. Guvernul României va menține în 2018 aceleași venituri în Pilonul II cum au fost cele din 2017, a precizat Gică Timiș, consilier județean PSD.

”În momentul de față, contribuțiile plătite în Pilonul II reprezintă 5,1 puncte procentuale din 10,5% cât reprezintă contribuția totală pentru pensia plătită de salariat, din valoarea salariului brut. În condițiile în care contribuțiile plătite în numele angajatorului vor fi plătite în numele angajaților, cota CAS din totalul salariului brut va fi de 25%, față de 10,5%. Prin urmare, 3,77 puncte procentuale din 25% CAS, dintr-un salariu brut mai mare, va reprezenta o sumă echivalentă cu 5,1 puncte procentuale din 10,5% CAS, din actualul salariu brut”, a declarat reprezentantul PSD Maramureș în Consiliul Județean. Prin urmare, Guvernul nu va afecta în niciun fel Pilonul II, la care se vor duce tot 7 miliarde lei, la fel ca și în 2017.

Comisia Europeană apreciază politica PSD pentru salariați

Consilierul județean PSD, Gică Timiș a arătat faptul că reprezentanții Comisiei Europene apreciază politica social-democraților pentru salariați. Ministerului Muncii condus de Olguța Vasilescu este apreciat pentru majorările de salarii care au condus la creșterea numărului de angajați și la reducerea sărăciei din România. Din această perspectivă sunt bine primite și angajamentele politicile programului de guvernare de creștere a salariului minim si a pensiilor. În programul de guvernare era prevăzut ca salariul minim să crească de la 1.200 de lei, cât a fost la începutul acestui an, la 1450, promisiune care a fost îndeplinită. Tot în programul de guvernare se asuma că salariul minim va  fi 1.550 de lei din 2018. Guvernul a anunțat deja majorarea salariului minim, de la 1 ianuarie 2018, la 1.950 de lei, adică cei 1.550 de lei asumați, plus  contribuțiile transferate de la angajator. Astfel, PSD se ține de cuvânt. Pentru România creșterea salariilor este vitală pentru a păstra în țară forța de muncă necesară. Creșterea salariului minim nu va duce la creșterea șomajului, cum speculează unii. Dimpotrivă, o dovadă clară este faptul că, de la începutul anului, în pofida creșterii salariului minim de la 1.200 al 1.450 de lei, numărul  locurilor de muncă nou înființate a crescut cu peste 130.000, susține consilierul județean PSD, Gică Timiș.

 Biroul de presă al PSD Maramureș

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.