Hai HCM, Hai fetele!

Sfarsit de saptamana abia asteptat de baimareni. Motivul? Reantalnirea cu campioana Romaniei la handbal. Echipa lor, a baimarenilor: HCM.

Cu o ora inainte de meci

Grupuri de tineri, de copiii se indreapta spre Sala Sporturilor. Chiar si batrani. Chiar si indragostitii, nu pot sa lipseasca de la primul meci al fetelor din Baia Mare. Copiii de 3-4 ani, vin de mana cu tatii.In sala imnul echipei rasuna: Hai HCM, Hai fetele! Ti se face parul de gaina, ascultand imnul echipei. Toata lumea remarca-probabil- cea mai buna suprafata de joc din tara.

Timpul trece. Se apropie debutul meciului. Spectatorii vor sa-si vada favoritele la munca. Meciul incepe. Noile venite simt valul de simpatie care merge inspre echipa. Galeria isi incurajeaza echipa. Sa inceapa meciul.

Incepe meciul. Se vede diferenta intre cele doua echipe. Echipa baimareana incepe tare, de la inceputul partidei, se distanteaza. Echipa slovena incearca sa tina pasul. Se zbate. Nu este suficient.

Prima repriza se termina. Spectatorii sunt relaxati. Nimeni nu este nemultumit. Toti sunt multumiti.

Pauza. Publicul coboara din tribune. Merg sa vorbeasca la telefoane afara, sau sa dialogheze. Despre ce? Numai despre aceasta echipa se vorbeste.

Incepe repriza a doua. Spectacol total. Fetele fac diferenta. Aproape toate inscriu. Chiar si portarul. Diferenta de scor creste, creste vertiginos. In tribune se vorbeste de scor de rugby. Chiar  la  scor de rugby, se ajunge. Incep valurile in tribuna. Valurile mexicane. Spectacol total. Regal  handbalistic. Se incheie meciul. Victoria este concludenta. Parca, nimeni nu vrea sa plece, nici spectatorii, nici fetele. Intr-un final, lumea pleaca de la Sala Sporturilor. Unde pleaca spectatorii? 

Toti pleaca catre o anumita directie. Cu galeria, toti. Dar unde? La prezentarea echipei. In Centrul Vechi. Dupa un timp vine echipa, lumea aplauda. Fiecare jucatoare in parte, este ovationata. Urmeaza un alt meci. Echipa aceasta pare invincibila. In tribune spectatorii vorbeau de Castigarea Ligii Campionilor. Chiar nu mai pare un vis. Totul poate deveni realitate.  

 

 

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.