„Haideţi să avem grijă de această ţară!” – Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare

Băimărenii au sărbătorit împreună Ziua Naţională a României în Centrul Vechi

Ziua Naţională a României a fost marcată cum se cuvine şi în municipiul Baia Mare. Manifestările au debutat cu un ceremonial militar şi religios organizat la Monumentul Ostaşului Român, unde au fost prezenţi pe lângă autorităţile locale şi judeţene, reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate, veterani de război, foarte mulţi copii şi tineri, dar şi seniori. Slujba religioasă a fost oficiată de către PS Iustin Sigheteanul, arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, înconjurat de un sobor de preoţi.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
„Fiecare pas pe care l-am făcut de trei ani pentru acest oraş a fost din dragoste şi din iubire faţă de oraşul în care m-am născut, pentru băimăreni. A fost din dragoste şi din iubire pentru părinţii mei, pentru bunicii mei care sunt îngropaţi aici. Am făcut împreună cu dumneavoastră mulţi paşi buni, frumoşi pentru acest oraş. Poate că singur am făcut şi paşi greşiţi. Dumneavoastră sunteţi cei care judecaţi care sunt paşii buni şi care sunt cei răi, dar tot ce am făcut, fac şi ce voi face este doar din dragoste pentru Baia Mare, pentru ca noi toţi, împreună, să avem o viaţă mai bună, să simţim că acest oraş este casa noastră. Pentru că dacă acest oraş este într-adevăr casa noastră şi îl vom iubi, ne vom iubi şi ţara.”
Regal folcloric în centrul istoric, unde băimărenii s-au prins în horă alături de primarul Cătălin Cherecheş
Interpreţi populari îndrăgiţi au deschis spectacolul organizat de Municipiul Baia Mare în Centrul Vechi cu ocazia Zilei Naţionale a României. Din repertoriul lor nu au lipsit cântecele patriotice şi nici colindele. Băimărenii s-au prins în horă alături de primarul municipiului Baia Mare, Cătă­lin Cherecheş, dar au avut posibilitatea să deguste şi bucate tradiţionale, cinci mii de porţii de sarmale de post, cu mămăligă, fiind oferite cu ocazia sărbătorii naţionale de edilul şef al oraşului.
Printre invitaţii speciali ai evenimentului s-au nu­mărat Veta Biriş, Marius Ciprian Pop, Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania”, Co­rul Bărbătesc din Finteuşu Mare, Petrică Mureşan, Florentina şi Petre Giurgi, dar şi Niculina Stoican.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
„Acest oraş şi această ţară sunt creuzetele în care picură energia românilor, energia noastră. Haideţi împreună să nu ne risipim energia în lucruri mărunte. Fiecare ştim ce avem de făcut pentru noi, pentru familiile noastre, pentru oraşul şi ţara noastră. Nimeni nu trebuie să ne spună ce avem de făcut, noi decidem. Adevărata iubire pentru această ţară şi adevărata demonstraţie de iubire e cea pe care o arătăm celui de lângă noi. Chiar dacă nu ştim cum îl cheamă, chiar dacă e mai prost îmbrăcat, chiar dacă nu îl cunoaştem, trebuie să îi arătăm că îl iubim. Suntem un popor milenar, dar avem o ţară periculos de tânără. Suntem într-un moment în care puţini înţeleg situaţia sensibilă în care ne aflăm, deşi un popor milenar, avem o ţară de doar 96 de ani. Haideţi să avem grijă de această ţară!”
Luminile de pe Bradul Băimărenilor şi iluminatul ornamental de sărbători, aprinse cu ajutorul celor mici
În jurul orei 18.00, alături de zeci de copii, primarul Cătălin Cherecheş a aprins luminile de pe Bradul Băimărenilor, dar a fost inaugurat oficial şi iluminatul ornamental de sărbători. Focurile de artificii au luminat apoi cerul oraşului nostru, ulterior băimărenii având posibilitatea să urmărească un spectacol extraordinar susţinut de trupa Phoenix.
Florentina Giurgi, invitată de primar să cânte o priceasnă, în semn de binecuvântare pentru Baia Mare, pentru România: „Dă-ne Doamne, iarăşi, unitate”
Pe scenă, în faţa miilor de băimăreni adunaţi în centrul istoric al municipiului Baia Mare, primarul Cătălin Cherecheş a invitat-o pe interpreta Florentina Giurgi să cânte o priceasnă, în semn de binecuvântare pentru Baia Mare, dar mai ales pen­tru România.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
„Am fost într-o zi pe stradă şi unii mă apreciau, alţii mă criticau pentru că am spart drumuri şi am introdus apă şi canalizare sau poate că am deranjat pentru alte investiţii realizate. Şi a venit cineva şi mi-a spus: atunci când vor veni unii şi te vor critica, te vor înjura şi vor arunca cu mizerie în familia ta, atunci este momentul cu adevărat să îi iubeşti. Acela este semnul că într-adevăr eşti cel care se dedică comunităţii. Dacă am făcut rău cuiva, dacă am supărat pe cineva, dacă vreodată nu am făcut bine la toată lumea este doar vina mea, nu a băimărenilor. În momentul în care îmi veţi spune că e de ajuns, va fi de ajuns. Până atunci ştiu doar că am o singură obligaţie, ca toată energia, sănătatea şi priceperea mea să o dedic acestui oraş, acestei ţări”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.