Handbal feminin: România – Polonia 24-19, la EURO 2014

Naţionala feminină de handbal a României a învins formaţia Poloniei cu scorul de 24-19 (11-9), miercuri, la Debrecen, în ultimul său meci din Grupa principală 1 a Euro 2014.Naţionala feminină de handbal a României a învins formaţia Poloniei cu scorul de 24-19 (11-9), miercuri, la Debrecen, în ultimul său meci din Grupa principală 1 a Euro 2014.

România a avut un debut de meci fulminant şi conducea cu 5-0 după aproape şase minute de joc. Polonia a înscris de trei ori la rând şi a revenit în joc, dar echipa noastră a avut aproape tot timpul un avans de două-trei goluri pe tabelă până la pauză, cu o singură excepţie (10-9, min. 30), la pauză scorul fiind de 11-9.

În ciuda faptului că a început partea secundă în superioritate numerică, echipa antrenată de Gheorghe Tadici s-a clătinat timp de câteva minute, a încasat trei goluri la rând şi Polonia a luat avantaj în premieră, 12-11 (35). Cu Paula Ungureanu în mare formă în poartă, România a gestionat bine acest moment delicat, a înscris trei goluri consecutive (14-12, min. 39) şi a revenit la cârma meciului.

România a prins tot mai multă încredere şi cu zece minute înainte de final avea cinci goluri în plus pe tabelă, 20-15. Polonia a redus ecartul la trei goluri, 18-21 (55), dar tricolorele au rezistat, chiar dacă au avut un nou hop de trecut, jucând momente bune în dublă inferioritate.

Echipa României s-a impus cu 24-19 în cele din urmă şi aşteaptă jocul rezultatelor, care o poate propulsa pe locul trei în grupă şi în meciul pentru locurile 5-6 la EURO 2014.

Paula Ungureanu (procentaj 50 la sută) a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului, iar de la adversare a fost premiată portăriţa Anna Wysokinska. De menţionat că Polonia a ratat trei aruncări de la 7 metri (una apărată de Munteanu).

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.