Handbal masculin: Flensburg a câștigat Liga Campionilor

sg-flensburg-2013-06

Echipa germană de handbal masculin SG Flensburg-Handewitt a câștigat trofeul Ligii Campionilor, după ce a învins în finala de la Koln o altă formație germană, THW Kiel, cu scorul de 30-28 (14-16).

Flensburg, locul 3 în campionatul Germaniei, și-a adjudecat în premieră trofeul, după ce în semifinale eliminare pe Barcelona, deținătoarea recordului de victorii în competiție (8).

Echipa antrenată de Ljubomir Vranjes a a fost condusă și la șase goluri în prima repriză de Kiel, campioana Germaniei, după care a egalat în repriza secundă, a preluat conducerea și nu a mai ceda-to până la final.

Portarul suedez Mattias Andersson a fost eroul meciului, privând practic pe Kiel de un al patrulea trofeu, după cele din 2007, 2010 și 2012.

Flensburg îi succede în palmares echipei din Hamburg și a adus al treilea succes consecutiv Germaniei în cea mai importantă competiție de handbal intercluburi.

În finala mică, Barcelona a învins pe MKB-MVM Veszprém cu scorul de 26-25.

În fața a 20.000 de spectatori, pentru Flensburg au marcat: Eggert Magnussen (7 goluri), Glandorf (5), Mogensen (4), Svan (7), Weinhold (4), Heinl (1), Gottfridsson (2).

Pentru Kiel, antrenată de Alfred Gislason, au înscris Toft Hansen (1), Sigurdsson (5), Wiencek (1), Ekberg (5), Zeitz (1), Jallouz (1), Palmarsson (6), Jicha (3), Vujin (5).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.