HAOS în Grecia!

greciaCampania de cinci zile a celor două tabere rivale în vederea referendumului de duminică asupra unui plan internaţional de salvare a ţării se încheie vineri cu mitinguri simultane la Atena.
Acesta este unul dintre cele mai importante scrutine din istoria modernă a Greciei.

Mitingurile taberelor „da” şi „nu” sunt programate la doar 800 de metri distanţă unul de celălalt, în centrul capitalei elene, în contextul în care numeroşi alegători sunt în continuare confuzi în privinţa a ceea ce este în joc, informează Antena 3.

Un fermier, Costas Christoforidis, în vârstă de 37 de ani, nu a decis încă felul în care va vota duminică.

„Daca înseamnă NU austerității, atunci votez și eu NU. Dar dacă respingem Europa, nu sunt de acord cu acest lucru”, spune el.

În contextul în care băncile şi pieţele erau închise vineri pentru a cincea zi consecutiv, campaniile rivale depuneau eforturi să-şi transmită mesajele.

Duminică, în Grecia este programat să aibă loc un referendum în cadrul căruia grecii vor decide dacă sunt de acord cu programul de asistenţă economică propus de creditori sau dacă refuză plata datoriilor.

Potrivit sondajelor de opinie, opinia publică din Grecia tinde mai degrabă spre plata datoriilor. Totodată, Tsipras şi guvernul său au declarat că vor demisiona dacă ţara va susţine la referendum programul creditorilor.

Ce spun sondajele

Un nou sondaj de opinie cu privire la referendumul de duminică din Grecia indică un ușor avans în dreptul celor care ar accepta propunerile creditorilor internaționali – 44,8%, față de cei 43,4% care ar răspunde „nu” la plebiscit.

Sondajul realizat de institutul Alco și publicat vineri de ziarul Ethnos mai arată că 11,8% dintre cei cu drept de vot sunt deocamdată indeciși.

De asemenea, datele sondajului mai relevă că 74% din greci doresc ca țara lor să rămână în Zona Euro, iar 15% susțin că țara ar trebui să revină la o „monedă națională”, în timp ce 11% sunt încă indeciși.

– See more at: http://www.dcnews.ro/doua-mitinguri-simultate-la-atena-inainte-de-referendumul-de-duminica_479339.html#sthash.rwhTFvc3.dpuf

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.