Haos în Spania: Sute de români au fugit dintr-un oraş. VEZI de ce… / VIDEO

Probleme imense pentru românii dintr-un oraş spaniol. Aceştia au fugit după ce edilul oraşului a făcut o serie de afirmaţii extrem de grave. Antonio Nogales, primarul din Pedrera a făcut declarații șocante la adresa românilor implicați în accidentul rutier care a avut loc recent în localitate.

Primarul Nogales a vorbit cu oamenii care s-au adunat să protesteze împotriva românilor, spunând că el ar prefera să-i vadă executați, dar nu ține de el. ”De ei trebuie să se ocupe judecătorii, nu noi. Cine încalcă legea, trebuie să vadă cum se aplică legea. Şi mie mi-ar plăcea să văd nişte oameni împuşcaţi. Le-am zis destule, nu mai am ce să le mai zic”, le-a spus primarul maifestanţilor nemulţumiţi din Pedrera.

În localitate a avut loc, săptămâna trecută, un accident rutier în care au fost implicaţi mai mulţi români. Aceştia au lovit în mod repetat celălalt autoturism implicat în accident şi l-au agresat pe şofer, fiind ulterior reţinuţi de către Poliţia Locală. Oamenii s-au scandalizat și s-au adunat în faţa secţiei de Poliţie pentru a protesta, iar apoi 200 de spanioli au participat la un protest față de cetăţenii români, conform observator.tv.

Declarația primatului a fost primită cu dezgust și uimire, comentariile îndreptându-se către faptul că în loc să aplaneze conflictul dintre spanioli și comunitatea românească, Antonio Nogales escaladează conflictul. ”Primarul din Pedrera nu trebuie să mai stea niciun minut în funcţie după aceste declaraţii iresponsabile şi incendiare. Este inadmisibil! Nu putem tolera asemenea declaraţii radicale a unui om public care, în momente delicate precum cel din Pedrera, ar trebui să încerce să reducă tensiunile, nu să pună gaz pe foc”, a declarat Veronica Perez, secretarul general al organizaţiei PSOE din regiunea Sevilla. ”Afirmaţiile primarului înrăutăţesc climatul de coexistenţă din acest oraş şi Antonio Nogales trebuie să demisioneze”, a adăugat reprezentantul PSOE.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.