HCM Baia Mare a început cu victorie la scor noul sezon – Herem, principala marcatoare pentru HCM

Un meci la discreţia campioanelor României a fost întâlnirea cu SCM Craiova, din prima etapă a Ligii Naţionale. În consecinţă, succesul a fost repurtat la scor: 32-21 (17-7). Partida s-a jucat în această seară la Craiova, în faţa a circa o mie de spectatori. Inclusiv un mic grup de suporteri venit din Baia Mare a încurajat HCM-ul în prima deplasare a sezonului.

Nicio clipă nu a condus echipa gazdă, care s-a bucurat în întâlnirea cu campioana en-titre doar de două situaţii de egalitate: la 1 în minutul 5 şi la 4 în minutul 13. Până la maximum 10 goluri s-a desprins HCM Baia Mare în prima repriză, ecart atins după primele 30 de minute de joc: 7-17. Davidenko, punctând de patru ori, a fost în acest prim act al partidei principala marcatoare pentru Baia Mare, în timp ce Arenhart a bifat şapte intervenţii, plus o aruncare de la 7m.

În repriza a doua, băimărencele măresc distanţa faţă de gazdele lor, ajungând până la maximum 14 goluri diferenţă: 15-29 în minutul 46 şi 17-31 în minutul 55. Victoria este obţinută de HCM la scorul de 32-21. În a doua repriză Herrem a reusit cele mai multe goluri pentru HCM (4), iar în poartă a stat Ungureanu, care a avut opt intervenţii (inclusiv o aruncare de la 7m parată), şi Dumanska (două intervenţii).

În lotul echipei craiovene s-au regăsit cele trei jucătoare pe care HCM-ul le-a împrumutat grupării SCM Craiova în acest an: Aneta Pârvuţ, Cynthia Tomescu şi Ana Maria Tănăsie. Din lotul HCM-ului au lipsit: Diniş Vârtic, Abbingh, Geiger, Do Nascimento (cu probleme de sănătate), Tiron (susţine Bacalaureatul) şi Cetăţeanu.

SCM Craiova – HCM Baia Mare 21-32 (7-17)
Au arbitrat: Theodor Şerbu şi Andrei Vasilescu (Bucureşti);
Observator: Doru Stamatoiu (Vâlcea);

Aruncări de la 7m: 4-5 (transformate 2-3, au ratat Apipie, respectiv Davidenko şi Buceschi);
Minute de eliminare: 2-8;

SCM Craiova: Paşca (6 intervenţii), Munteanu (7+2) – Eidem 4, Tănăsie 4, Cioaric 3 (1), Pârvuţ 2, Georgescu 2, Apipie 2 (1), Lazarin 2, Ianaşi 1, Florică 1, Amariei, Bonea; antrenori: Aurelian Roşca şi Gheorghe Sbora;

HCM Baia Mare: Arenhart (7+1), Ungureanu (7+1), Dumanska (2) – Herrem 5, Davidenko 4 (1), Ardean Elisei 3, Tătar 3, Marin 3, Oltean 3 (1), Artsiukhovich 2 (1), Nechita 2, Lobach 2, Szucs 2, Makeeva 1, Gjorgjijevska 1, Buceschi 1; antrenori: Costică Buceschi şi Magda Kovacs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.