HCM Baia Mare nu a avut calmul de a smulge punct(e) titratei echipei din Norvegia

Decimată de accidentări, „rănită” după două eşecuri consecutive în grupa D a EHF Champions League, greu încercată de ritmul alert în care se succed partidele şi de deplasările lungi, HCM Baia Mare a jucat în această seară în Norvegia, în compania Larvik HK, sperând să arate că are „stofă” de Liga Campionilor şi că poate emite pretenţii de a ieşi din grupă. În ciuda revenirii spectaculoase din actul secund, băimărencele egalând după ce au fost conduse cu şapte goluri (o performanţă greu de atins şi de echipe cu mare tradiţie în astfel de competiţii continentale importante), campioana României a pierdut în această seară cu 26-31 meciul cu campioana Norvegiei.

În minutul 2 al partidei, Nechita, singura extremă dreapta a campioanei României, se accidentează, astfel încât HCM Baia Mare pare să fie pur şi simplu „blestemată”, după ce Do Nascimento, Oltean, Abbingh, Geiger, Diniş Vârtic au rămas în ţară, indisponibile, iar Marin, Buceschi, Tătar, Arenhart si Davydenko au făcut deplasarea în Norvegia, în ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă. De altfel ultimele două nici nu au intrat în această seară în teren.

În minutul 2 este egal la 1, după care gazdele conduc (la maximum două goluri), pentru ca, în minutul 10, să fie egal din nou: 5-5. După alte 10 minute de joc, lucrurile nu mai arată aşa de bine pentru campioana României: 12-7, aceasta fiind, de altfel, cea mai mare diferenţă din prima repriză. Patru goluri la rând reuşite de HCM relansează lupta: 12-11 în minutul 25. În ultimele cinci minute până la pauză, însă, vin patru goluri ale gazdelor şi după 30 de minute scorul este 16-11.

După două minute din actul secund, diferenţa dintre cele două campioane ia proporţii: 18-11. În următoarele minute băimărencele nu reuşesc să se apropie la mai mult de şase goluri. Asta până în minutul 40 când, de la scorul de 22-15, HCM-ul recuperează entuziasmant: 22-21 în minutul 46. Băimărencele profită de deruta iscată în tabăra gazdelor şi egalează la 23 cu 12 minute înainte de final. Campioana României nu are, însă, nici forţa, nici calmul de a smulge punct(e) titratei echipei din Norvegia, care controlează finalul de joc şi se impune: 31-26.

Larvik HK rămâne neînvinsă în grupa D, în timp ce băimărencele rămân cu două puncte înaintea ultimelor două bătălii de purtat: la Lublin săptămâna viitoare şi, mai apoi, cu Metz acasă.

Larvik HK – HCM Baia Mare 31-26 (16-11)

Arena Larvik;
Arbitri: Andreu Marin Lorente şi Ignacio Garcia Serradilla (Spania);
Observator EHF: Gunnar K. Gunnarsson (Islanda);
Aruncări de la 7m: 1-6 (transformate 1-5, a ratat Marin);
Minute de eliminare: 6-8;

Larvik HK: Toft (11 intervenţii), Hasanic (5+1) – Riegelhuth 9 (1), Solberg 6, Wojtas 5, Gro Hammerseng-Edin 3, Sulland 3, Mork 2, Anja Hammerseng-Edin 2, Blanco 1, Albertsen, Breistol, Breivang, Johansen, Lund; antrenori: Ole Gustav Gjekstad şi Tor Odvar Moen;

HCM Baia Mare: Ungureanu (13), Arenhart, Cetăţeanu – Marin 7 (4), Herrem 6, Gjeorgjievska 4, Ardean Elisei 2, Makeeva 2, Buceschi 2, Tiron 2 (1), Tătar 1, Lobach, Szucs, Nechita, Davydenko; antrenori: Costică Buceschi şi Magda Kovacs;

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.