HCM Baia Mare este dorită în Women’s Regional Handball League, o competiţie în Balcani cu cele mai puternice echipe din zonă

Competiţiile din handbalul european tind să se transforme major în anii ce vor veni, miza fiind creşterea interesului pentru această disciplină, dar şi transformarea într-un business menit să producă şi bani, nu numai să consume. Liga Campionilor şi Cupa EHF suferă modificări de la un sezon la altul în dorinţa de a găsi formatul ideal, iar Campionatele Europene s-ar putea desfăşura din 2020, dacă nu chiar din 2018, cu 24 de naţionale la start, cu două sau trei ţări organizatoare. Pe lângă aceste întreceri de top, în zona Balcanică se ridică alte două competiţii, care ar putea fi în anii ce vor veni concurente serioase pentru cupele Europene. De ce nu, pe viitor să fie un fel de KHL la hochei, care cooptează echipe din tot mai multe ţări.

Formaţii precum Buducnost, Vardar Skopje, Krim Ljubljana şi Podravka Koprivnica participă în Women’s Regional Handball League, o întrecere în Balcani cu rivalităţi. Aceste cluburi au aderat la o astfel de competiţie şi pentru că pe plan intern nu au adversari care să le ţină în priză pentru cupele europene. Acest proiect se vrea însă dezvoltat, intenţiile fiind prezentate în Budapesta, la sfârşitul săptămânii trecute, cu ocazia turneului Final 4 al Ligii Campionilor. Concret, organizatorii WRHL îşi doresc o ligă mult mai puternică, iar ţina pentru viitoarele sezoane este să coopteze cele mai puternice echipe din Ungaria şi România.

HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti sunt echipele ţintă pentru competiţia respectivă, având în vedere că proiectele celor două grupări au făcut înconjurul Europei.

Buducnost şi Vardar Skopje au ajuns în turneul Final 4 de la Budapesta în acest sezon. Echipele din Balcani au câştigat teren în raport cu formaţiile din Nordul Europei, iar o explicaţie ar fi şi meciurile tari pe care le susţin în WRHL.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.