HCM Baia Mare va disputa 10 meciuri cu 5 deplasări incluse în 35 de zile

HCM Baia Mare este gata de startul în Champions League, debutul fiind prevăzut pentru vineri (ora 17:00) cu formaţia poloneză MKS Lublin. Campioana României intră, aşadar, într-o perioadă la care a visat de câteva luni bune, dar entuziasmul se mai domoleşte atunci când în faţă este pus programul, unul infernal. Nu neapărat din cauza adversarilor pe care îi va înfrunta, ci mai degrabă din cauza deplasărilor foarte lungi.

În următoarele 35 de zile, HCM Baia Mare va susţine 10 meciuri, şase în Liga Campionilor şi patru în Liga Naţională, jumătate dintre acestea fiind programate în deplasare. În Europa, trupa lui Costică Buceschi va ajunge în Franţa (Metz), Norvegia (Larvik) şi Polonia (Lublin), toate trei deplasările fiind destul de lungi, mai ales că pe Aeroportul din Baia Mare nu operează decât curse regulate spre Bucureşti Otopeni. De parcă acest lucru nu ar fi fost de ajuns, HCM a prins în această perioadă şi două dintre cele mai lungi deplasări din România, până la Brăila şi până la Slobozia. „La drumurile noastre, o deplasare Baia Mare – Brăila se parcurge în aproximativ 16 ore. Vom vedea ce vom avea de făcut, este foarte important să avem fetele cât mai odihnite la fiecare meci. Pentru noi urmează un adevărat maraton, cu meciuri din 3 în 3 zile”, ne-a declarat antrenorul Costică Buceschi.

Programul HCM Baia Mare

  • 17 octombrie: MKS Lublin (acasă)
  • 22 octombrie: Dunărea Brăila (deplasare)
  • 25 octombrie: Metz (deplasare)
  • 28 octombrie: HC Zalău (acasă)
  • 31 octombrie: Larvik (acasă)
  • 5 noiembrie: CSM Unirea Slobozia (deplasare)
  • 8 noiembrie: Larvik (deplasare)
  • 12 noiembrie: „U” Cluj (acasă)
  • 16 noiembrie: MKS Lublin (deplasare)
  • 21 noiembrie: Metz (acasă)

Interesant este faptul că o deplasare Baia Mare – Brăila, pe o hartă rutieră, este mai lungă cu 10 kilometri decât Baia Mare – Lublin (589 km), traseu care se traversează şi două ţări, Ungaria şi Slovacia. Până la Slobozia, HCM are de parcurs un drum şi mai lung, de 719 km.

Cea mai lungă deplasare a campioanei din această toamnă va fi cea de la Larvik, care însumează 2.231 kilometri. Un traseu Baia Mare – Metz măsoară 1.544 kilometri. HCM va efectua majoritatea deplasărilor cu avionul, dar aproape în fiecare caz va avea de efectuat şi cel puţin o escală.

Programul echipei HCM Baia Mare l-a pus în gardă şi pe selecţionerul României, Gheorghe Tadici, preocupat de starea fizică a  handbalistelor pe care le va convoca în jurul datei de 23 noiembrie pentru Campionatul European din Croaţia şi Ungaria (7-21 decembrie).

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.