HCM Baia Mare, victorie clară la Brăila

În săptămâna începută vineri, 17 octombrie, cu primul joc din Liga Campionilor, continuată azi cu partida de la Brăila în Liga Naţională şi care se va termina sâmbătă cu confruntarea de la Metz din EHF Champions League, cei de la HCM Baia Mare şi-au dorit trei victorii. Primele două au fost obţinute: 30-25 cu MKS Selgros Lublin în prima etapă din Grupa D, 30-21 cu Dunărea Brăila în această seară în a 10-a etapă din Liga Naţională. Din păcate Laura Oltean, accidentată în jocul de azi, ratează deplasarea din Franţa.

Meciul dintre Dunărea Brăila şi HCM Baia Mare a început practic de la scorul 0-2, după două contraatacuri fulgerătoare finalizate de căpitanul Valentina Ardean-Elisei. Do Nascimento şi Szucs au plusat şi, în minutul 5, este 0-4, campioana României intrând pe teren decisă să arate încă din primele minute cine este favorita acestei partide. Primul gol al gazdelor vine în minutul 6 (1-4), al doilea în minutul 11 (2-7). În minutul 19, băimărencele se bucură deja de un avantaj confortabil: 4-12. Dar nu aceasta a fost cea mai mare distanţă aşternută între Brăila şi Baia Mare în prima parte a jocului, cu patru minute înainte de pauză fiind 7-16. Primele 30 de minute de joc se termină la scorul 11-18.

În debutul reprizei secunde, brăilencele reuşesc să se apropie la patru goluri (14-18 în minutul 32). Nu trezesc, însă, emoţii, victoria HCM-ului nefiind pusă nici măcar o clipă sub semnul întrebării. Costică Buceschi rulează tot lotul, permiţând din nou tuturor jucătoarelor de pe banca tehnică să se exprime în teren. În ciuda formulelor diferite testate, HCM îşi menţine adversarul la respect, avantajul maxim al meciului înregistrându-se în minutul 30, când este 20-30. Partida se termină la scorul de 21-30.

Din păcate, la începutul acestei partide Laura Oltean s-a accidentat şi nu a mai revenit pe teren. Jucătoarea se va întoarce de altfel de la Brăila în Baia Mare, ratând deplasarea de la Metz. Restul echipei va pleca în cursul zilei de mâine spre capitală, de unde HCM Baia Mare va lua avionul spre Frankfurt, urmând ca ultima parte a drumului să fie parcursă cu autocarul, până la Metz, acolo unde sâmbătă băimărencele vor întâlni campioana Franţei în a doua etapă din Grupa D a Ligii Campionilor.

Dunărea Brăila – HCM Baia Mare 21-30 (12-18)
Sala sporturilor Danubius;
Au arbitrat: Radu Iliescu şi Doru Pasca Manea (Bucureşti);
Observator FRH: D. Stamatoiu (Vâlcea);
Aruncări de la 7m: 3-2 (transformate 1-1, au ratat Farcău şi Moldovan, respectiv Davydenko);
Minute de eliminare: 0-8;

Pentru Dunărea Brăila au înscris: Horjea 7, Moldovan 5 (1), Farcău 5, Boldyreva 2, Safta 1, Irimia 1.

HCM Baia Mare: Arenhart (7+1), Ungureanu (6) – Ardean Elisei 6, Marin 4 (1), Makeeva 4, Do Nascimento 3,  Buceschi 3, Lobach 3, Herrem 2, Gjeorgjievska 2, Szucs 2, Tiron 1, Oltean, Nechita, Tătar,  Davydenko.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.