HCM Minaur Baia Mare, va evolua în Grupa D a Ligii Campionilor

minaurCampioana României la handbal masculin, HCM Minaur Baia Mare, va evolua în Grupa D a Ligii Campionilor, alături de RK Metalurg Skopje (Macedonia), SkjernHandbold (Danemarca), HC Motor Zaporoje (Ucraina), KadettenSchaffhausen (Elveția) și câștigătoarea turneului preliminar, potrivit tragerii la sorți efectuate vineri seara, la Viena.

HC Metalurg Skopje este vicecampioana Macedoniei și a fost înființată în 1971 de către o companie din industria oțelului. Metalurg Skopje a câștigat de trei ori Liga Republicană din Macedonia (1980, 1986 și 1992), de șase ori campionatul (2006, 2008, 2010, 2011, 2012, 2014) și de cinci ori Cupa Macedoniei (2006, 2009, 2010, 2011 și 2013). Metalurg a avut primul contact cu Europa în anul 1992, când a jucat în EHF City Cup. În sezonul 2012, a ajuns până în optimile Champions League, iar în 2013 și 2014 a atins sferturile competiției. În noul sezon, Metalurg Skopje va evolua în patru competiții: Liga Macedoniei, Cupa Macedoniei, EHF Velux Champions League și SEHA League.

SkjernHandbold este vicecampioana Danemarcei, luând ființă în anul 1992. Skjern a fost campioana Danemarcei o singură dată, în 1999, la care se mai adaugă două Cupe ale Danemarcei, respectiv două trofee continentale, Cupa Challenge, în 2002 și 2003.

HC Motor Zaporoje s-a înființat în anul 1958, iar în sezonul trecut a terminat pe locul secund în Ucraina.

KadettenSchaffhausen a câștigat campionatul Elveției de patru ori, în 2005, 2006, 2007 și 2010. În sezonul precedent, a terminat pe locul secund în campionatul elvețian. În istoria sa, KadettenSchaffhausen a evoluat într-o singură finală de cupă europeană, respectiv Cupa EHF, în 2010.

Ultima adversară a băimărenilor se va afla după turneul de calificare, la care vor participa ALPLA HC Hard (Austria), RK Borac m:tel (Bosnia-Herțegovina), Limburg Lions (Olanda), ElverumHandballHerrer (Norvegia).

În Grupa A se află THW Kiel (Germania), MKB-MVM Veszprém (Ungaria), Paris Saint-Germain Handball (Franța), RK CeljePivovarnaLasko (Slovenia), OrlenWislaPlock (Polonia), HC Prvoplinarskodrustvo Zagreb (Croația), Beșiktaș Istanbul (Turcia), SG Flensburg-Handewitt (Germania), din Grupa B fac parte campioana FC Barcelona Lassa (Spania), KS ViveTauronKielce (Polonia), RK Vardar Skopje (Macedonia), KIF KoldingKobenhavn (Danemarca), MOL-Pick Szeged (Ungaria), Rhein-NeckarLöwen (Germania), IFK Kristianstad (Suedia), Montpellier HB (Franța), iar din Grupa C fac parte Naturhouse La Rioja (Spania), HC Meșkov Brest (Belarus), CehovskieMedvedi (Rusia), FutebolClube do Porto (Portugalia), Vojvodina Novi Sad (Serbia), TATRAN Presov (Slovacia).

Din grupele A şi B, se califică direct în faza sferturilor de finală câştigătoarele de grupă, în timp ce echipele clasate pe locurile 2-6 acced în faza optimilor de finală. Din grupele C şi D, doar primele două clasate se califică în cele două meciuri de baraj (tur-retur) pentru promovarea în faza optimilor de finală. Noul sistem de desfăşurare al competiţiei poate fi studiat AICI http://cms.eurohandball.com/PortalData/1/Resources/2_cl/3_download_pdf/VCL_Playing_System_2015-16_June_15(1).pdf

Sursainfo: Agerpres

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.