Hope and Homes for Children – de două decenii în sprijinul celor mai defavorizați copii

La sediul Fundației Hope and Homes for Children România, din Bd. București nr. 2A, vă așteptăm să celebrăm 20 de ani de HHC, în cadrul unei conferințe de presă.

Pentru că am făcut echipă de 16 ani încoace, de când HHC a demarat programele din România, conducerea Primăriei Baia Mare și a Consiliului Județean Maramureș sunt alături de noi la acest eveniment.

 „Să dăruiești speranța celor mai săraci copii din lume – acelora care sunt orfani, abandonați și vulnerabili, să-i ajuți să crească înconjurați de dragostea unei familii și să descopere căldura unui cămin, astfel încât să-și poată împlini întregul potențial” – aceasta a fost viziunea pe care a avut-o colonelul Mark Cook, după ce a vizitat, în 1994, un orfelinat din Sarajevo. „Cel mai rău loc din Sarajevo, dacă exceptăm morga”, scria și corespondentul The Times în zonă. Colonelul britanic Mark Cook și-a imaginat o lume mai bună pentru toți copiii aflați într-o situație de risc și astăzi, la împlinirea a 20 de ani de la fondarea „Hope and Homes for Children”, copiii din Belarus, Bosnia, Ucraina, Bulgaria, Republica Moldova, România și până în Sudan, Rwanda sau Africa de Sud – au speranța unei vieți firești, petrecută într-o familie, pentru că visul lui Mark Cook și al soției sale, Caroline, a devenit realitate.

Astăzi, după 20 de ani de la înființare, Hope and Homes For Children își derulează programele în țări din Europa Centrală și de Est, dar și în Africa. Prevenirea abandonului copiilor, prin sprijinirea familiilor în care sărăcia, boala sau conflictele reprezintă un factor critic de risc, desființarea instituțiilor-mamut, cu sute de copii și mutarea acestora în locuințe de tip familial, sau sprijinirea tinerilor pentru reintegrare socio-profesională – fac parte din strategia Hope and Homes for Children.

În 1998, când Hope and Homes for Children a început să-și desfășoare proiectele în România, aproape 100.000 de copii supraviețuiau în orfelinate, în așa-zisele ”instituții de tip vechi”. Ne-am adus din plin contribuția la reducerea masivă a numărului de copii instituționalizați și a celor rupți de familii. Acestea au fost printre acțiunile de cea mai mare amploare pentru noi, iar rezultatele s-au văzut în doar câțiva ani: până în 2014, mai puțin de 9.000 de copii mai existau în instituții de tip vechi, iar până în 2020, alături de partenerii noștri, eradicăm și ultima instituție de tip vechi pentru copii. Astfel, trista poveste a copiilor care supraviețuiesc în centre depersonalizate, unde nu primesc nici atenție și nici afecțiune, va lua sfârșit.

Aproape 26.000 de copii din țara noastră și-au găsit drumul către o familie și o viață firească, prin activitățile pe care le-am susținut în România, ceea ce dovedește că visul lui Mark Cook, de a crea o viață mai bună pentru copiii aflați în situații critice, merge mai departe.

 Activitatea HHC Marea Britanie în cifre

 De-a lungul celor 20 de ani de existență, 6.690 de copii au fost scoși din instituții de tip vechi, 56.695 de copii și familii au beneficiat de activitățile HHC de formare profesională și dezvoltare a capacității, iar 270.000 de copii au beneficiat de programele de advocacy, prin care ne aducem contribuția la transformarea politicilor de protecție a copilului în toată lumea.

 În fond, ceea ce facem e simplu: luptăm pentru ca fiecare copil să crească într-un mediu familial. Pentru că fiecare dintre noi avem nevoie de o casă și de o familie. Cu atât mai mult copiii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.