Hoţi deghizaţi în cerşetori

politistii-baimareni-au-actionat-ieri-pentru-combaterea-cersetorieiÎn spatele unor feţe care cerşesc milă se pot ascunde intenţii infracţionale. Din compasiune şi dorinţa de a-i ajuta pe ceilalţi, unele persoane se expun riscului de a deveni victime ale infracţiunilor de furt.

O femeie din localitatea Şomcuta Mare a reclamat ieri la poliţie că, în 19 decembrie a.c., a fost victima unui furt. Ea a declarat că   doi copii au intrat în locuinţa ei şi au cerut ceva de mâncare. Pentru că i s-a făcut milă de ei, femeia i-a servit cu mâncare, însă aceştia au profitat de neatenţia ei şi i-au furat o geantă în care avea 350 de lei şi acte.

La scurt timp de la reclamarea furtului poliţiştii au reuşit să-i identifice pe copii, minori în vârstă de 12 şi 14 ani din Şomcuta Mare. Minorul de 14 ani i-a condus pe poliţişti la locul unde au aruncat geanta şi au fost recuperate astfel documentele părţii vătămate.

În urma extinderii cercetărilor poliţiştii au stabilit că cei doi minori însoţiţi de o altă persoană, în 24 decembrie a.c., au mai comis un furt dintr-o locuinţă din Vălenii Şomcutei, de unde au sustras un portmoneu cu 550 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregi activităţi infracţionale a bănuiţilor.

 Având în vedere cazul prezentat anterior, recomandăm cetăţenilor să fie precauţi şi să nu primească în locuinţă persoane necunoscute întrucât acestea nu au întotdeauna cele mai bune intenţii. Inocenţa unor copii dispare odată cu oportunitatea lor de a-şi procura bani şi bunuri iar cei care doresc să ofere devin victimele bunelor intenţii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.