Hoţii pot afla în cateva secunde CODUL PIN al telefonului tău.

Cercetatorii de la Universitatea din Stuttgart avertizeaza asupra unui nou mod prin care hotii pot afla, foarte simplu, codul PIN al unui telefon. Acestia folosesc o camera termica, prin care pot vedea ce taste au apasat utilizatorii pe ecran cand si-au deblocat telefonul.

Mai mult, hotii pot sa afle inclusiv ordinea de tastare a cifrelor, pentru ca urmele de caldura lasate de amprente pe ecran se estompeaza in timp. Astfel, hotii pot avea acees la toate informatiile personale din telefonul furat, inclusiv conturi bancare si e-mail. Camerele termice pot fi cumparate la liber, din magazinele de electronice.

Sistemul functioneaza foarte bine daca imaginea termica este luata dupa 15 secunde de la tastarea codului PIN. Exista si un software, care ii ajuta pe hoti sa intuiasca mai bine ordinea tastelor apasate. In medie, hotii care folosesc acest sistem ghicesc codul PIN in 90% din cazuri.

Exista o metoda foarte simpla prin care utilizatorii se pot proteja de acest atac. Cand tasteaza codul PIN, ei trebuie sa tina intreaga palma deasupra ecranului, pentru a forma astfel mai multe puncte de caldura, scrie yoda.ro.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.