Iarna Băimăreană 2014 – Vezi programul complet al manifestărilor

iarnaMunicipiul Baia Mare a îmbrăcat haine de sărbătoare de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, când în Centrul Vechi a avut loc un program special organizat pentru băimăreni. Iarna Băimăreană 2014 continuă sâmbătă, 6 decembrie, de la ora 18.00 la Catedrala Ortodoxă Episcopală „Sfânta Treime” unde va avea loc un concert susţinut de Grigore Leşe. Colinde, cântece de stea şi cele care ne-au însoţit istoria vor putea fi ascultate de către băimăreni. La eveniment vor fi prezenţi colindători din localitatea Vinerea din Alba şi grupul bărbătesc din Libotin, Maramureş. Evenimentul este susţinut din fonduri personale de către Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Duminică, 14 decembrie, de la ora 17.00, băimărenii sunt aşteptaţi în Centrul Vechi la un Concert de colinde şi muzică tradiţională românească „Noi umblăm şi colindăm”, organizat în coproducţie cu Televiziunea Română. Vor urca pe scenă: Nicolae Furdui Iancu, Irina Loghin, Nicoleta Voica, Daniela Condurache, Cristian Pomohaci, Nicolae Sabău, Dumitru Dobrican şi Dănţăuşii din Groşi, Narcisa Suciu, Marinel Petreuş, copii din Budeşti, copii din Breb, Grupul Iza, Grup de colindători din Bistriţa Năsăud, dar şi alte grupuri din diverse zone folclorice ale ţării şi Orchestra Naţională „Jidvei România” – dirijor Stelian Stoica. Evenimentul va fi prezentat de Iuliana Tudor.
Sâmbătă, 20 decembrie, de la ora 19.00, în Centrul Vechi va avea loc un concert de colinde susţinut de Ştefan Hruşcă şi colindători din Ieud. În deschidere: Fanfara Municipală.
Miercuri, 31 decembrie 2014, la ora 23.00 cetăţenii sunt aşteptaţi să participe la Revelionul Băimărenilor care are loc tot în centrul istoric al oraşului nostru. Vor concerta Gaşca de Acasă şi Compact, iar la miezul nopţii cerul va fi luminat de focuri de artificii.
Iarna Băimăreană 2014 se va finaliza în data de 1 ianuarie 2015, cu tradiţionalul deja Concert de Anul Nou, organizat şi în acest an la Catedrala Ortodoxă Episcopală „Sfânta Treime”, de la ora 17.00. Concertul va fi susţinut de Orchestra „Nova Musica”, dirijată de Marius Hristescu, alături de invitaţi speciali: soprana Alexandra Coman, tenorul Liviu Indricău şi baritonul Ştefan Ignat.
Evenimentele cultural – artistice din cadrul sărbătorii Iarna Băimăreană sunt organizate de Municipiul Baia Mare.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.