Iată 11 semne care te dau de gol când ești îndrăgostit. Ce au descoperit oamenii de știință

Mintea ta o va lua razna și multe aspecte din viața ta se vor schimba. Fii atent la aceste semne, este posibil să fii îndrăgostit.

La început, sentimentul de dragoste este unul confuz. Ai fluturași în stomac și mintea ta zburdă spre cele mai frumoase filme, atunci cânt te gândești la ea sau la el. Pentru persoanele care au fost îndrăgostite în trecut, este ușor să identifice acest sentiment. Puțin mai dificil poate fi pentru cei care simt pentru prima dată fiorul dragostei.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna februarie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Există câteva semne care te ajută să îți dai seama dacă ceea ce simți vis-a-vis de o persoană este adevăratul sentiment de dragoste, sau doar o emoție trecătoare. Cercetătorii au realizat mai multe studii, potrivit cărora există câteva semne care te ajută să îți dai seama dacă te-ai îndrăgostit.

Cele 11 semne la care trebuie să fii atent, dacă simți că te-ai îndrăgostit

Există anumite semne clare care te ajută să recunoști emoțiile și stările pe care le ai. Fii atent la ele, pentru a ști dacă ai intrat în rândul îndrăgostiților.

Nu îți iese din minte și te gândești mereu la el sau ea

Este o reacție normală atunci când te îndrăgostești. Dacă persoana respectivă este continuu prezentă în mintea ta, cu siguranță ești îndrăgostit. Când te îndrăgostești, creierul eliberează în corp o substanță – feniletilamina, care este un hormon al fericirii. Mai este cunoscut ca drogul iubirii și creează starea de dependență. De asemenea, anxietatea și stările de dorință sexuală sunt intensificate în acel moment.

Ai constant o stare de euforie, asociată consumului de substanțe interzise

Atunci când ești îndrăgostit, creierul arată la fel ca cel al unei persoane care consumă cocaină. Insitutul Kinsey a realizat un studiu care a demonstrat că acest lucru este real. Persoanele îndrăgostite au un comportament ciudat, ieșit din comun. Sunt mult mai euforice și absente din lumea reală. Acest lucru se datorează dopaminei, substanța fericirii. Dopamina este elibertă în corp și în cazul îndrăgostiților, dar și a celor care consumă substanțe interzise. De aici rezultă și starea de euforie.

Nu îți iei ochii de la ea și o fixezi cu privirea

Un alt semn care demonstrează că ești îndrăgostit este holbarea la persoana respectivă. Fără să vrei și să îți dai seama, atunci când sunteți în aceeași încăpere ai tendința de a te uita continuu la ea. Ești recunoscut ușor, datorită stării de euforie și fericire pe care o ai.

Ești deschis provocărilor și încerci lucruri noi

Acest lucru se întâmplă din dorința de a-l impresiona pe celălalt. Potrivit unui studiu, cei care au fost îndrăgostiți au dezvoltat anumite abilități și pasiuni, mai ales în urma relațiilor trecute.

Ai fost tot timpul stresat

Li se întâmplă des îndrăgostiților să fie supuși unui stres. Mixul de sentimente și de emoții te seacă de energie și ai tendința să nu mai fii rațional. Așa cum creierul uman eliberează dopamina, care este hormonul fericirii, este eliberat și cortizolul care produce un efect contrar dopaminei. Așadar, hormonul stresului este responsabil pentru stările de neliniște și confuzie prin care treci.

Îi dorești multă fericire

Persoanele îndrăgostite își doresc pentru celălalt să fie fericit. Se formează un echilibru, iar tristețea lui e și tristețea ta. Tocmai de aceea, nu poți rămâne indiferent când cel de lângă tine este trist. Dacă ești dispus să faci anumite sacrificii pentru a-i aduce fericirea, cu siguranță ești o persoană îndrăgostită.

Nu mai resimți durerea fizică la aceeași intensitate

Universitatea de Medicină din Stanford a făcut un studiu și s-a descoperit că persoanelor care aveau dureri fizice și se uitau la poza cu persoana iubită pentru mai mult timp, au avut îmbunătățiri considerabile. Astfel, durerea fizică ușoară a fost redusă cu 40 %, iar cea puternică cu 15 %.

Îi iubești și accepți defectele

Dacă înainte alegeai în viața ta oameni care se încadrau într-un anumit tipar, pe cel iubit îl vei accepta cu defecte. Dacă vă tachinați și va acceptați pentru ceea ce sunteți, este primul semn că te-ai îndrăgostit.

Vi se sincronizează bătăile inimii

Un studiu realizat de Universitatea din California spune că ritmul inimii a două persoane îndrăgostite se va sincroniza.

Vei accepta lucrurile sau obiceiurile pe care le consideri dezgustătoare

Când ești îndrăgostit, treci cu vederea foarte multe aspecte. Astfel, vei accepta de la celălalt obiceiurile și lucurile pe care înainte nu le agreai deloc.

Transpirația în exces

Pe baza unui alt studiu s-a demonstrat că iubirea produce stări de rău ale organismului. Acestea se manifestă prin frisoane, agitație sau chiar transpirație, din cauza stărilor de stres sau anxietate.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.