Idei neconventionale pentru a amenaja un dressing mic: sfaturi si trucuri utile

Un dressing este un aspect important din amenajarea casei, in special daca iti place sa ai o garderoba organizata si aranjata. Atunci cand creezi un spatiu bine organizat, nu numai ca iti va fi mai usor sa iti alegi tinutele pentru orice ocazie, dar vei avea si o casa mai ordonata si mai aerisita. Din pacate, nu toate apartamentele si casele pot avea un spatiu dedicat pentru dressing, insa acest lucru nu trebuie sa fie o problema.

Poti amenaja o zona pentru garderoba atat in apartamente noi, cat si in apartamente din blocuri mai vechi, dar si in case de mici dimensiuni. Exista o multime de sfaturi pentru amenajarea unui dressing mic de care poti tine cont pentru a avea un spatiu dedicat hainelor tale, ordonat si aerisit.

 Descopera idei neconventionale pentru a amenaja un dressing mic

Foloseste spatiile de depozitare clasice

 Intr-adevar, foarte multe apartamente sau case, in special dintre cele construite inainte de anii 2000, nu au o zona dedicata pentru dressing. Totusi, foarte multe dintre aceste locuinte au o debara sau o camara de care te poti folosi. Tot ce trebuie sa faci este sa gandesti un plan pentru organizarea uneia dintre aceste mici camere. In anumite cazuri, poti chiar sa spargi peretele dintre cele doua, daca ele sunt interconectate, pentru a obtine un spatiu mai mare. Desugur, poti face acest lucru daca peretele nu este unul de rezistenta. Masoara cu atentie spatiul de care dispui si mai apoi incearca sa iti imaginezi cum poti folosi rafturi, corpuri si accesorii pentru a obtine dressingul pe care ti-l doresti. Poti combina corpuri clasice de lemn sau pal cu accesorii pentru dressing de la Oscardeko, daca vrei un rezultat cat mai apropiat de un dressing clasic.

Incearca dulapurile fara usi

 Practic, un dressing este alcatuit din corpuri de dulap de diverse forme si diverse modele, amenajate intr-o camera ce ofera suficient spatiu pentru a te schimba, a proba haine si a observa usor toate piesele de care dispui. Daca nu ai un astfel de spatiu dedicat, poti face unul in miniatura chiar in dormitor. Opteaza pentru corpuri de dressing sau un dulap fara usi in dormitor, unde sa iti poti organiza intreaga garderoba si sa ai acces usor la toate hainele. Daca vrei totusi sa nu pastrezi un dulap fara usi, poti folosi un paravan din lemn sau draperii pentru a delimita zona. In acest fel, te vei apropia de ideea unui dressing miniatural.

 Un dressing bine pus la punct te va scapa de o multime de batai de cap. In primul rand, vei avea hainele organizate si iti va fi usor sa alegi ce porti in fiecare zi, iar mai apoi vei avea si o casa ordonata, in care maximizezi fiecare oportunitate de spatiu util. Din fericire, nu trebuie sa ai neaparat o locuinta mare pentru a crea o zona de dressing, ci poti folosi idei creative pentru a organiza o astfel de zona atat in apartamente, cat si in studio-uri sau case de mici dimensiuni. Sursa foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.