Iei 3.000 de lei amendă, dacă ești prea credincios! Șoferii trebuie să știe asta

Iei 3.000 de lei amendă, dacă ești prea credincios! Șoferii trebuie să știe asta

Este cunoscut faptul că mulți șoferi aleg să-și arate credința prin afișarea unor cruciulițe de diverse dimensiuni sau iconițe pe parbrizul mașinii pe care o conduc.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE ANTALYA 2020-PLECARE CU AVIONUL DIN BAIA MARE

Câteodată, aceștia pun respectivele obiecte sfinte chiar și pe geamurile laterale sau pe lunetă. Din păcate pentru aceștia, legislația rutieră este clară: „aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale, care restrâng sau estompează vizibilitatea” este o contravenție încadrată în clasa a IV-a de sancțiuni, transmit cei de la auto-bild.ro.

Din acest lucru poate rezulta o amendă de aproape 3.000 lei pentru orice șofer care ține cruciulițe în parbriz, printre altele.

Ce accesorii sunt menționate în codul rutier

Accesoriile enumerate în codul rutier sunt următoarele: odorizante, carnete de notițe, diverse obiecte religioase, suporturi pentru diverse dispozitive electronice, etc.

Alte obiecte care reduc vizibilitatea sunt vinietele adunate de-a lungul timpului, diverse abțibilduri precum și cazurile nefericite în care se dorește amintirea unei persoane dragi care a trecut în neființă prin lipirea pozei acesteia pe geamurile autoturismului.

De asemenea, riscă o amendă și cei care atârnă CD-uri de oglinda interioară, dacă agentul constatator va considera că vizibilitatea este obstrucționată de mediul de stocare.sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.