Imagini atac terorist la Strasbourg în apropiere de sediul Parlamentului European. Cel puţin patru morţi şi 13 răniţi.foto

Imagini atac terorist la Strasbourg în apropiere de sediul Parlamentului European. Cel puţin patru morţi şi 13 răniţi.

Un atac terorist a avut loc  la Strasbourg, în zona târgului de Crăciun, în apropiere de sediul Parlamentului European. Cel puţin patru persoane au murit în urma împuşcăturilor şi mai multe au fost rănite. Europarlamentarii au fost închişi în sediul Parlamentului European.

MAE transmite că până în acest moment nu sunt confirmate victime cetăţeni români în urma atacului armat de la Strasbourg şi nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară. Într-o postare pe Twitter, MAE îşi exprimă solidaritatea cu cei afectaţi de acest atac.

De asemenea, Consulatul General al României la Strasbourg monitorizează situaţia, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să intervină dacă situaţia o va impune.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Strasbourg +33 369.321.938, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +33 6.27.05.00.22.

Un schimb de focuri a avut loc marţi seară în centrul oraşului francez Strasbourg, unde este organizat Târgul de Crăciun, şi primăria a îndemnat locuitorii „să rămână acasă”, transmite AFP.

„Schimb de focuri în centrul oraşului Strasbourg. Vă invităm să rămâneţi acasă în aşteptarea clarificării situaţiei”, a scris pe Twitter Alain Fontanel, prim-adjunct al primarului oraşului.

„Împușcături în centrul Strasburgului. Parlamentul European a fost închis; nu intră și nu iese nimeni. În interior continuă ședințele. Eu sunt în plen și voi vorbi imediat în dezbaterea despre buget.”, spune eurodeputatul Siegrfied Muresan. Citeste mai mult pe RTV.NET

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.