IMAGINI CUTREMURATOARE: Cel puţin 400 de morţi şi peste 2.500 de răniţi în urma unui cutremur de 7,3 grade. FOTO

IMAGINI CUTREMURATOARE: Cel puţin 400 de morţi şi peste 2.500 de răniţi în urma unui cutremur de 7,3 grade

Un cutremur cu magnitudinea 7,3 s-a produs la graniţa dintre Iran şi Irak, bilanţul aratând că cel puţin 400 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alţi peste 2.800 de oameni au fost răniţi. Echipele de salvare caută zeci de oameni sub dărâmături.

UPDATE 18.15: Bilanţul victimelor puternicului cutremur de la frontiera dintre Iran şi Irak a crescut la 407 morţi, a anunţat luni un reprezentant al serviciilor iraniene de managament în situaţii de dezastru, relatează The Associated Press.

UPADTE, ora 10.35. Bilanţul victimelor a fost revizuit dramatic, sunt cel puţin 328 de morţi şi peste 2.500 de răniţi, potrivit agenţiei oficiale de stat din Iran. Cifrele indică faptul că acesta este seismul care a provocat cele mai multe victime în Iran, în ultimii 14 ani. Pe 22 decembrie 2003, un cutremur de 6,6 a omorât între 26.271 şi 43.200 oameni.

UPDATE, ora 09.20. Numărul morţilor a urcat la 213, dar bilanţul este încă provizoriu.

UPDATE, ora 08.55. Bilaţul a fost revizuit în creştere, iar numărul anunţat al morţilor este de 207. De asemenea, sunt peste 1.700 de răniţi.

ŞTIREA INIŢIALĂ. În urma cutremurului, în Iran şi-au pierdut viaţa 164 de persoane, a anunţat Behnam Saeedi, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Naţionale de Management al Dezastrelor din această ţară.

 

Oficialii se aşteaptă ca bilanţul victimelor să crească în Iran, când echipele de salvare vor ajunge la toţi cei prinşi sub dărâmături.

Seismul a fost resimţit în mai multe zone din Iran, dar provincia cea mai afectată este Kermanshah, care a anunţat trei zile de doliu.

Peste 97 de victime au fost în oraşul Sarpol-e Zahab din Kermanshah, la aproximativ 15 kilometri de graniţa cu Irakul. Spitalul principal al oraşului a fost grav avariat şi se luptă să trateze sute de persoane rănite, a anunţat televiziunea de stat.

 

Oficialii au mai anunţat că cel puţin patru oameni au murit în Irak, iar alte peste 50 de persoane au fost rănite.

Cutremurul, cu magnitudinea 7,3, a avut epicentrul la 32 de kilometri de oraşul irakian Halabja, la o adâncime de 33.9 kilometri. Seismul a produs panică pe străzile capitalei irakiene Bagdad, oamenii ieşind pe străzi. La moscheile din Bagdad şi din alte localităţi irakiene s-au spus rugăciuni la difuzoare.

Cutremurul a fost resimţit şi în Turcia.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.